Diskuse

Zbabělci

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autorův trend  "vynucené spotřeby" označím jako "míru udržení bazální životní úrovně". Přitom s ním souhlasím v tom, že (u meziročního vývoje za třetí čtvrtletí) lze jen stěží kvantifikovat  trend VYNUCENÉ potřeby.

Bude-li ve přijat balíček v navrhované podobě, budu-li předpokládat že dojde k takovému vývoji důchodů jak je avizován a pokud se zaměřím  na důchodce pod mediánem průměrného důchodu, pak tvrdím:

MÍRA UDRŽENÍ BAZÁLNÍ ŽIVOTNÍ ÚROVNĚ TAKOVÉ SKUPINY OBYVATELSTVA KLESNE nejméně o deset procent. Ale snad by si taky mohli dovolit ještě něco navíc, než co uvádí autor v příkladech vynucené spotřeby. Jsou to lidé, občané, obyvatelé tohoto státu který se nachází v civilizované Evropě. Nemohu to prokázat - ať to spočítá někdo z těch, co umí změnit státní rozpočet za noc.

Nemá ale smysl hrdlit se o procenta - jak bude vpadat sociální politika vůči této skupině? Aha, už vím. Měli si vyměnit byty, takže nla od nuly pojde.

2 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 760x
Vzděláním ekonom, praxí novinář, nyní šéfredaktor deníku svethospodarstvi.cz, dědeček, stále (bohužel) kuřák, no a tak... 

Seznam rubrik