Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Srdečně pochybuji, že někdo bude mít zájem pomáhat Rusku. Jediné zásadní komodity, které od něj Evropa potřebuje (a které ho také drží nad vodou) jsou ropa, plyn a některé další přírodní produkty, a ty bude schopen dodávat i nadále. Po současných zkušenostech bude naopak snaha zbavit se této závislosti na Rusku. Z ekonomických ztrát, způsobených napadením Ukrajiny, se bude muset Rusko vyhrabat samo. Špatného renomé ve světe se však nezbaví hodně dlouho, protože nejde jen o Putina a vládnoucí "věrchušku", ale i o velkou podporu, které se jim dostává od obyvatel.

1 0
možnosti
Foto

Putin chtěl původně připojit Ukrajinu k Rusku. Domníval se, že to proběhne během několika dní a že Ukrajinci nebudou klást větší odpor. Teď asi pochopil, že původní záměr je nereálný. Nyní musí hledat nějaké jiné "vítězství". Tipuji že se "spokojí" s tím, že k Rusku se připojí Luhanská a Doněcká oblast plus celé pobřeží Azovského moře, aby Rusko mělo pozemní přístup na Krym. Zároveň bude chtít po Ukrajině slib, že nevstoupí do NATO. Na to poslední asi Ukrajinci přistoupí, na ztráty území asi ne. Nějaká dohoda o míru je tedy ještě hodně vzdálená.

4 0
možnosti

J26a21n 98R77á26ž

25. 3. 2022 19:30

Krym je jasný, o tom se nemá cenu ani bavit, ale na omezenou pravomoc Kyjevské vlády nad Luhanskou i Doněckou oblastí Zeleńský bude muset přistoupit, to stejně už dnes ví, stejně jako už odvolal nápad na vstup Ukrajiny do NATO , takže je na řadě s ústupky Putin. Možná status neutrální Ukrajiny pod mezinárodní kontrolou a smluvních závazků zaručujících bezpečnost Ukrajiny ze strany USA , Německa, Francie a Ruska, by mohla Putinovi zachovat tvář a tu pitomou válku tak ukončit.

0 0
možnosti
Foto

Aby Putin byl zachráncem Rusů na Ukrajině, muselo by dojít k uznání anexe Krymu a vzniku dalších separatistických republik. To jde proti statutu neutrality, kdy by Ukrajina neutralitu deklarovala, ale garantovat by ji musely sousední státy a z nich hlavně Rusko, jenže toto je v rozporu z první větou, kdy jim tímto neuzná územní celistvost.

1 0
možnosti

Rusko ale preci take garantovalo nedotknutelnost Ukrajinske hranice.

K cemu je nejaka dohoda s Ruskem prosim?

1 0
možnosti

Ta takzvaná vyjednávání jsou k ničemu: ruský vyjednávač nemá mandát na žádná rozhodnutí, je to jen papoušek, takový malý pivo, co tam akorát přečte Putinovy nesmyslné fantazie a tím celé to "vyjednávání" končí. To by musel Putin někam dorazit osobně, což se nikdy nestane. Ani domluvený klid zbraní s nima vůbec nefunguje, natož vyjednávání. Je to jen ruský trik jak předstírat konstruktivní přístup, aby měli víc času na to, Ukrajinu rozstřílet. Nic se tam nedomluví.

7 0
možnosti

Vidím to úplně stejně. Role prostředníka by se měla ujmout Čína. A myslím, že se na to v koordinaci s USA i chystá.

Jediná šance pro všechny je ta, že Putin odkráčí středem jako mírotvůrce, zachránce milionů nevinných Ukrajinců, získá východ Ukrajiny včetně Krymu, Donbasu a Luhaně, a zaplatí za to Číně svými surovinami, které si bude Čína ze Sibiře brát podle libosti a za ceny, které si sama stanoví.

Evropa se pod taktovkou Německa vrátí k zpočátku opatrnému, ale později stejně živelnému obchodování s Ruskem, jako před válkou. Čína srazí ceny surovin a Rusové budou rádi, když jim někdo dá jen o chlup víc.

Před Evropou pak zůstane otázka - Co dělat, aby oběti Ukrajinců nebyly marné. Obávám se však, že odpověď se bude hledat těžko. Tím spíš, že většina Evropanů na tuto válku bude chtít co nejrychleji zapomenout.

3 4
možnosti

Jestli putler odejde středem, jako mírotvůrce, tak další agresi máme za pár let znova a ještě horší. Agresor musí být poražen a trpět za zločiny, které spáchal. A žádná poválečná pomoc rusákům. okamžitě by to považovali za slabost západu.

5 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 765x
Vzděláním ekonom, praxí novinář, nyní šéfredaktor deníku svethospodarstvi.cz, dědeček, stále (bohužel) kuřák, no a tak... 

Seznam rubrik