Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

30. 1. 2012 23:33
Vy jste ten problém zúžil!!!

Při vaší konstrukci jsou všechny ceny politické!   Ceny jídla (extémně dotované zemědělství) dokonce dvakrát: dolů (dotacemi - převažující vliv) a nahoru -  DPH.   Alkohol a cigarety jsou deformovány zcela.   Je  to strašné!

0 0
možnosti
MK

mašlomcha

30. 1. 2012 22:12
dobrá analýza

jen by mě - jako laika - zajímalo, proč se vlastně vytvářela energetická burza? Tuším to byl "počin" nějakého pana "kdysi ministra" Římana , nedávno vyštípaného z ČEZ-u a dnes prý královsky honorovaného "poradce" samotného premiéra.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

30. 1. 2012 23:40
Re: dobrá analýza

Tušíte špatně - bylo to připravováno dávno a dávno před Římanem. Zakotvena je vlastně v energetickém zákonu z roku 2000 (!)  A je podmínkou pro volné obchodování s elektrickou energií (což ocení více velkoodběr). Volný prodej silové elekřiny je součástí evropských dohod (domnívám se, že dokonce širších, než EU - burzu má např. i Švýcarsko).

Mimochode: Na české burze (přesněji české části středoevropské burzy) je elektřina zdaleka nejlacinější široko - daleko.

0 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 760x
Vzděláním ekonom, praxí novinář, nyní šéfredaktor deníku svethospodarstvi.cz, dědeček, stále (bohužel) kuřák, no a tak... 

Seznam rubrik