Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pak i na vaší hlavu padá můj hněv za nezvládnutí a absolutně diletantské chování při povodni 2002. Byl jsem v té době na chalupě v Jižních Čechách (nebo je správně "Češích", když máme Česko?) a při sledování televize a výroků primátora jsme řvali vzteky, co to kecá a jak to zlehčuje.

Nejsem vodohospodář, ale při znalosti obvyklé situace na místních tocích v porovnání s realitou a při vnímání toho, že kvůli turistům nebyly po vysoké vodě před 14(!) dny upuštěny přehrady, bylo jasné, že se schyluje k obrovskému průs .... (to nemůžu napsat, tak neadekvátně jemněji) průšvihu. Přitom stačilo jen málo: nevyhřívat se na sluníčku, zavolat kolegovi do Budějc a přestat plácat očividné hovadiny o malé vodě. Promiňte, ale svou pozicí v té době bych se určitě nechlubil.

Pravdou ovšem je, že odstraňování škod po povodni byla nejdražší sanace v dějinách lidstva a nebýt přemrštěných cen, mohla mít Praha několik dalších tras metra i tunely a dodělaným pražským okruhem. Takhle to byly hlavně "tunely".

0 0
možnosti

J24a89n 84F75e95r60e39n96c

27. 2. 2021 21:27

Já se nechlubím, pane Machačku. Ta poznámka na konci je tam proto, aby nedošlo k mýlce, že je to objektivní komentář. Není.

0 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 765x
Vzděláním ekonom, praxí novinář, nyní šéfredaktor deníku svethospodarstvi.cz, dědeček, stále (bohužel) kuřák, no a tak... 

Seznam rubrik