Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdeněk Jemelík -Neviditelný pes

Sdělovací prostředky natloukly většině společnosti do hlav, že korupce je hlavní příčinou vykrádání veřejných rozpočtů, je těžkým zločinem a korupčníci patří za mříže. Občané většinou netuší, že s dostáváním korupčníků "do tepláků" to není jednoduché již proto, že trestným může být jen takové jednání, které odpovídá skutkové podstatě trestného činu uvedeného v trestním zákoníku. V něm se ale speciální pojem "korupce" nevyskytuje. Má-li být někdo za korupci stíhán, jeho jednání se musí "rozložit na prvočísla" odpovídající pojmenovaným trestným činům. Plodí to různé zmatky. Otevírají se široké možnosti kriminalizace jednání veřejností sledovaných osob, ale i únikové cesty pro orgány činné v trestním řízení, kterým se zrovna do pronásledování označených významných jedinců nechce.

0 0
možnosti
Foto

Jsem zvyklý vyslechnout, popř. poslouchat. A tak jsem tedy učinil, přečetl a poslechl autora a použil vlastní hlavu.

Hmmm, autor nás, v tomto případě mne, abych nedal sluchu těm, kteří nás dělají ostudu po celé Evropě. No teda, co to je za hajzlíky, že nám takhle škodí. To by bylo. Hrrrr na ně.

Jenže proč? Co vlastně dělají?

Jo takhle, oni upozorňují na porušování pravidel a slušnosti, na korupci, protěžování, zneužívání pravomocí a funkcí, na rozkrádání státního a obecního majetku, hajzlí..... no jo... co to je za lidi?

Tak oni zveřejňují to, co by zloději, rozkrádači, tuneláři a odkláněči chtěli utajit!! Ale to je snad správné, ne?

A kdo nás vyzývá k jejich pohanění? Člen ODS.... Není to ta ona partaj, kteráje významným spolutvůrcem prostředí pro poklidné a beztrestné zlodějny, rozkrádání, tunelování a odklánění??? Ano, to je on, leč není mého srdce šampion. :-P Radí-li mi a nabádá mne takový člověk k čemukoliv, budu zřejmě zvažovat, jestli pravý opak není to pravé.

5 2
možnosti
AK

:-)  Autor Janeček je pouhá frakce slavné a odvážné ódées.

0 2
možnosti
PP

Já bych zakázal úplně všechny, kteří mají snahu vidět politikům do karet. Vždyť kolik špíny nakydali už jenom na vás. Škoda, že disponuji jen jednou karmou, dal bych vám jich tolik, až byste se z toho po.

1 1
možnosti

Korupce se sníží jen tehdy, když k ní přestanou být podmínky - tedy přestane ono šílené přetozdělování, do kterého nás žene Brusel. A dokud tohle lidi nepochopí, tak stejně nikdo nic nezmění... politici si dál budou hrabat a různé šílené organizace typu Transparency international na tom budou vydělávat - nejen politický kapitál

3 0
možnosti
Foto

Dobře, máte pravdu, dotáhněme to do praktického života. Kradou, protože mají příležitost a špatné je dávat jim příležitost. Je tedy dobré spíše než potírat krádeže, odstraňovat příležitost a možnost krást.

Když budu souhlasit, tak např. kapesní krádeže se dějí proto, že lidé mají v kapsách peníze. Vyhlásíme proto kampaň proti nošení peněz na veřejnost.

Auta se kradou, protože je lidé mají. Proto bojujme proti nakupování aut.

V bytech se krade, protože tam lidé mají majetek. Musíme tedy bojovat proti tomu, aby lidé měli majetek. 

Hurááááá.

Kdysi se tomu říkalo zapřahat vůz před koně. Jek dnes? :-/

0 0
možnosti
RP

A co používat vlastní zkušenosti? Třeba když něco chce po úřadech nebo nedej Bože podat nabídku na nějakou státní zakázku :-) :-) :-) To se pak těžko předstírá, že se s korupcí nikdy nesetkal.

0 0
možnosti