Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

1) Opravdu má ministerstvo vnitra, které je jedním z nejobsáhlejších a nejtěžších resortů v zemi, řídit člověk bez zkušeností se státní správou?

2) Nebylo by lepší, aby se ministr vnitra mohl spolehnout na sílu a oporu své strany, než aby jím byl člověk bez stranického zázemí, a tedy vydaný rozmarům koaličních partají zcela na milost a nemilost?

3) Neměly by být náhodou nevládní organizace, jakou je i „Ondráčkova“ Transparency International, hlídacím psem vlády a nikoliv jejím personálně provázaným vazalem?

4) Nebylo celé dosavadní úsilí pana Ondráčky motivováno snahou vytvořit dojem, že ČR je na tom z hlediska korupce opravdu mimořádně špatně a on sám je jedním ze spasitelů?

5) Není náhodou cílem Andreje Babiše mít na vnitru poslušnou loutku, která bude (ať vědomě či nevědomě), plnit jeho úkoly?

Ad1: Ondráčka jako šéf TI toho o (ne)fungování veřejné správy ví více než kdokoliv jiný. Navíc každý ministr má hafo náměstků a poradců a problematika vnitra je tak rozsáhlá (od cajtů, politických stran až po volby), že nenajdete kandidáta, který by měl celou problematiku v malíčku. Ad2: Píšete, že je potřebné, aby byl ministr spjat s nějakou politickou stranou, v bodě 5 ale spekulujete, že by mohl být Babišovou loutkou. Loutkou spíš budete, pokud budete členem strany s tak silným a autoritativním lídrem jako je Babiš, takže si vlastně protiřečíte. Ad3: To je spekulace, navíc pokud celou dobu do vnitra tepal, tak si nelajzne něco zametat pod koberec, protože ví, že by mu to TI dala sežrat. Ad4: Spekulace na druhou Ad5: Viz.bod 1

0 0
možnosti
PK

P84e33t56r 19K79u37l29i62c97h

28. 11. 2013 8:34

dobře jste ho rozebral :-)

0 0
možnosti
Foto

podle autora je nejlepší předpoklad pro politika být chudý jak kostelní myš a umět krást jak straka.

3 1
možnosti
PV

Být papírově chudý. Jinak by se ty dvě vlastnosti vylučovaly.;-)

0 0
možnosti

25. 11. 2013 17:49

Zatím všichni ti dosavadní ministři se "zkušenostmi" tu zkušenost využili pouze k tomu, aby se nic nezměnilo a  byl klid na "práci" u ostatních soudruhů ministrů a hlavně jejich kamarádů.

4 0
možnosti
ZS

Někteří stihli i zabezpečit svou rodinu na mnoho let dopředu ;-). No, od roku ´89 vnitro (i policie) prožilo mnoho reorganizací, tak doufejme, že i další ustojí. Ale asi je to pěkná fuška pro ty, kteří tam docela obyčejně pracují.

4 0
možnosti