Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Člen ODS?  ODS by měla zalézt někam do kanálu a vůbec už se k ničemu nevyjadřovat.Ale jsou jak h..  na botě.:-)[>-]

0 0
možnosti
PM

Ono ale nejde prostě "...udělat hloubkový personální audit na úřadech státní správy, některá ministerstva sloučit a vytvořit malý efektivní státní aparát. Takový aparát, který bude přátelský k lidem a jehož vybudováním dojde ke snížení byrokratické zátěže podnikatelů, živnostníků a všech obyvatel České republiky obecně." Takové prohlášení je jen obyčejný populismus, protože žádným personálním auditem, byť sebelepším, se nic nezmění.

Je zapotřebí upravit ZÁKONY tak, aby se snížila byrokratická zátěž úřadů a tím pádem bylo možné mít onen "malý efektivní státní aparát". Když je na jedno rozhodnutí zapotřebí ZE ZÁKONA deset lejster a čtyři kulatá tlačítka, je samozřejmé, že někdo musí ta lejstra vydat a razítka namočit do inkoustu.

Nedělám si iluze o výkonnosti současné státní správy. Nemůže ale za nízké pracovní nasazení některých úředníků i jejich trpká deziluze ze zbytečnosti jejich vlastní práce? Oni si to samozřejmě uvědomují, že když by mávnutím kouzelného proutku zmizela ze světa polovina formulářů, které musí vyplnit, založit a sedm kopií rozeslat na okolní oddělení, svět by se asi nezbořil a nikdo by si dokonce ničeho ani nevšiml. Protože si ale stát uzurpuje čím dál víc pravomocí a šťourá do věcí, do kterých by mu nic nemělo být, někdo holt tu úředničinu dělat musí.

Neříkejte tedy "uděláme audit úřadů a zbytečné zaměstnance vyhodíme". Ono jich podle současné legislativy moc zbytečných nebude. Udělejte audit zákonů a upravte je tak, aby stát mohl být skutečně pružný a bylo možné jej řidit s menším počtem více kvalifikovaných úředníků. Když se vám to podaří, lidé vám zatleskají - a nejen to.

0 0
možnosti
OP

Myslím si, že zvýšení platů státních zaměstnanců je jen předstupeň ke zvýšení platů poslanců, soudců a na učitele, hasiče a policisty mnoho nezbude. Ovšem nevím, jak my z výrobní sféry na ně všechny vyděláme dostatek peněz.:-/

1 0
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 861x
Pivovarník a provozní Malý Janek život bydlí v Praze, kde vychovává 4 děti.

Jiří Janeček je velký milovník piva a proto ho často najdete v povovaru nebo Pivnici u bazénu na Jižním Městě.

Je i nadšený automobilový závodník , 2009 se stal mistr Evropy ve své třídě T2 a v roce 2009 a 2010 dojel DAKAR ve své Toyotě 120.
Jiří Janeček má již zkušenosti z vysoké politiky, zastával funkci poslance Parlamentu ČR a radního hlavního města Prahy.

Seznam rubrik