Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Již dlouhodobě mám pevnou představu o volbách (nevymyslel, ale převzal od chytřejšího):

a) Volby by měly být stanoveny na pevné datum. Vždy a všechny stejně. Třeba 28. říjen s tím, že volební kampaň (odevzdání - uzavření kandidátek) začíná na svátek sv. Václava. 

b) Každý rok by měly být volby do jiných orgánů: jeden rok obecní, další rok sněmovní, další rok krajské, další rok eurounijní, další rok presidentské a obecní, další rok sněmovní atd. atd. Třetinové senátní by prostě byly spolu s těmi, které na ten rok na 28. říjen připadnou. Stejně tak doplňovací volby by se vždy odkládaly až na 28. říjen.

c) Volit by se měla i moc soudní, tedy soudci.

d) Do konce roku by měly být ukončeny případné soudy z voleb a volební období by mělo každému orgánu začínat vždy 1. ledna roku následujícího po roce, v němž byl zvolen.

0 0
možnosti
MK

Velmi rozumné, avšak s drobnou chybou a to jsou eurovolby. Zřejmě by se mělo vycházet z jejich termínu a přesvědčit Evropu, aby respektovala jeho neměnnost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 861x
Pivovarník a provozní Malý Janek život bydlí v Praze, kde vychovává 4 děti.

Jiří Janeček je velký milovník piva a proto ho často najdete v povovaru nebo Pivnici u bazénu na Jižním Městě.

Je i nadšený automobilový závodník , 2009 se stal mistr Evropy ve své třídě T2 a v roce 2009 a 2010 dojel DAKAR ve své Toyotě 120.
Jiří Janeček má již zkušenosti z vysoké politiky, zastával funkci poslance Parlamentu ČR a radního hlavního města Prahy.

Seznam rubrik