Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EM

Vážený pane Janečku, kdyby jsem nevěděl, že Vám příspěvky někdo píše, poradil bych Vám opakování českého jazyka cca 4 třídy. .....kteří odmítají být závislý...........Jinak jsem rád, že vnímáte dobře Vámi uvedený bod 11 o obohacování se na úkor města či státu.

0 0
možnosti
JN

J51a45n 72N32o67v22á44k

3. 1. 2015 14:29

Takže k těm nesmyslům bod po bodu:

1) Lidi se rádi baví a bavili vždycky. To ovšem nebrání více než 90% populace v produktivním věku ráno vstát a pracovat.

2) Úcty holt musíte i v rodině být hoden, bimbásek mezi nohami vám ji nepřičaruje. Buďte rád, že nejste Arab, ty v doma ženy vyloženě šikanují.

3) Mluvte za sebe, já kolem sebe naopak vidím spousty lidí, kteří se o svoje rodiče vzorně starají.

4) To bylo vždycky. Nebo si myslíte, že římský lid v době Augustově "chodil" jen na Vergilia? Prdlajz, Vergilia živilo pár bohatých a kulturních znalců.

5) Česká republika nemá velké konvenční vojsko, protože se válka změnila. Dneska vám válku vyhrajou profesionálové, kteří na plný úvazek trénujou, ne stotisíc fotrů od rodin, kteří "vafasujou atombordel, samopal a džem", aby pošumavské lesy zalily svou krví.

Troufám si tvrdit, že i po všech škrtech se současná česká armáda bojeschopnější než v roce 1989.

6) Ale jo, schopní a pracovití lidé oceňováni jsou, ale to byste musel opustit televizní realitu.

7) Daňová zátěž stagnuje nebo spíše mírně klesá. Je mimojiné o dost nižší než ji měl prostý lid v 18. století. Za svoje daně navíc dostáváte celkem hodně služeb, samozřejmě by to mohlo být lepší, ale to je záležitost stálého tlaku občanů a mírného pokroku v mezích zákona.

8) Úroveň vzdělanosti je solidní, jen by potřebovala lepší péči. A skutečně chytří a vzdělaní lidé se školou nikdy nenechávali omezovat (Newton poprvé vstoupil do školy v 20 letech, kdy začal přednášet na Cambridge).

2 0
možnosti
JN

J38a90n 56N48o72v47á66k

3. 1. 2015 14:44

9) Stát má pořád možnost natisknout peníze nebo vyhlásit bankrot. Rakouská monarchie bankrotovala v dosti pravidelných intervalech a jak dlouho tu byla. Uvodemte si prosím rozdíl mezi penězy a hodnotami.

10) To píšete v zemi, která je snad nejvíce průmyslová v EU? V zemi, která je v pěstování základních potravin (kdykoli potřebuje) soběstačná? V zemi, která trvale prodává více průmyslových výrobků než nakoupí surovin a jiných výrobků?

11) To bylo vždycky, je úkolem nás občanů dosáhnout toho, aby se u nás rozkradlo jen 5-10% jako je tomu ve slušných zemích.

12) Co kdyby jste si nastudoval něco o důvodech skoro-celosvětového poklesu porodnosti (kromě subsaharské Afriky)? Je to krásně popsané, jen chtít hledat. A dále bych po vzoru Skandinávců doporučoval rodiče podporovat a ne šikanovat.

13) Fanstasmagorie.

14) ad 11

15) Nikdo je nezesměšňuje, směšní jsou jen lidé, kteří tyto ctnosti projevují extrémně, případně falešně a neupřímně.

16) Jakou rychlostí?

17) Plýtvání (spotřeba zdrojů) mírně klesá, ostatní jsou nesmysly.

18) Cizinci přicházejí, většinou tu tvrdě pracují a snaží se zapojit. Jejich děti umí už dokonale česky.

2 0
možnosti
JT

Jistěže ano. Jako mnoho civilizací před námi. Otázkou pouze je, jestli se to bude týkat i civilizací po nás (tj. jestli nějaké budou).

1 0
možnosti
Foto

P48e40t83r 74I28l24l

3. 1. 2015 1:34

Civilizace vznikají a zanikají, tak to bylo a vždycky bude. Euroatlantická civilizace dojede na to, že není schopná si sama udržet populaci, ve většině "vyspělých zemí" mají původní obyvatelé porodnost kolem 1,5 dítěte na ženu, což prostě není dlouhodobě udržitelný. Západ to záplatuje masovou imigrací, což ale nakonec vyvolá víc problémů než užitku, jak vidíme každý den ve zprávách. A ti imigranti nás díky svojí porodnosti během pár desítek let početně přečíslej. To je holej fakt, se kterým nic neuděláme. Nevím o žádný civilizaci, která by se dokázala dostat zpátky na "správnou" cestu potom, co se jednou vydala do pekel.

1 0
možnosti
AK

Myslim, ze nas ceka urcity "re-set".  Do jake miry to az pujde a jak moc to bude bolet zalezi jenom na nas.  Ale jak je videt, tak nikdo nechce o podobnych varovanich ani slyset.  EU nemuze donekonecna existovat v dnesnich kolejich, stejne tak nemuze byt dnesni CR.  Kdyz dnes nekomu navrhnete decentralizaci, zakon, volny trh a individualismus... Jaka bude odpoved?

1 0
možnosti
Foto

Římany nakonec také nezničili nájezdníci, ale jejich vlastní stát.

1 0
možnosti
MR

V té době byla celosvětový úpadek civilizací a to na základě klimatických změn, jež vyvolal obrovský výbuch super sopky Krakatau v roce 536.

Navíc říše Římská se rozdělila na východní část pozdější Byzancii, jež zde byla do 15 století a volně přešla do Ruského státu, Rusko nese znak Byzancie a neteř posledního císaře  byla provdána za moskevského knížete a to byl počátek Ruska.Dvouhlavý orel je znak Byzance.

Římská říše  neudržela tlak klimatické emigrace národů, ale nezanikla zůstala v hierarchii církve a křesťanství jež pak přešlo do Franské říše a svaté říše Římské. Dodnes používáme například Římské právo.

1 0
možnosti
LS

Strucne .....ano ceka. Jen to nebude ani zdaleka tak dlouho trvat  ,jak rozpad Rise rimske ,ale jen zlomek  puvodniho casu rozpadu a konce Rimanu

1 0
možnosti
MR

Je to jinak, všechno kolem nás se řídí principy a zákony a každý ekosystém má vlastní. Pak záleží na osvícenosti dotyčného, jestli se je naučí vnímat a tak vlastně filtrovat děje.

Ve skutečnosti se nic podstatného neděje jen ekosystémy fungují, problém je že nepočítají s naší lidskou vizí a hodnotami.

Pokud se pořád budeme montovat a retušovat tyto principy, tak to dopadne jako u nás kdy zde socialistické lidské inženýrství zničilo pluralitní třídní systém společnosti v prospěch vlády lidu a sociální rovnosti.

Společnost není schopna v sobě vytvořit stav a místo pro tvůrčí duševní altruistické jádro společnosti z něhož se rekrutují velké osobnosti pro všechny oblasti života. 

Tedy vrací se nám zpětně to co vytěsňujeme a o co společnost je ochuzena a nutí nás to řešit ... .

1 0
možnosti
Foto

Ten kdo nám bere prostředky, abychom si vybudovali takový svět jaký chceme je stát.  Ten nás také předhazuje všem těm, se kterými nechceme žít.

1 0
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 830x
Pivovarník a provozní Malý Janek život bydlí v Praze, kde vychovává 4 děti.

Jiří Janeček je velký milovník piva a proto ho často najdete v povovaru nebo Pivnici u bazénu na Jižním Městě.

Je i nadšený automobilový závodník , 2009 se stal mistr Evropy ve své třídě T2 a v roce 2009 a 2010 dojel DAKAR ve své Toyotě 120.
Jiří Janeček má již zkušenosti z vysoké politiky, zastával funkci poslance Parlamentu ČR a radního hlavního města Prahy.

Seznam rubrik