Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

janne

14. 9. 2010 15:49
Beskyd

ja si myslim, ze Beskyd je v podstate nejakej frajer, a autor se pta, kdo po nem jde a proc? Mozna toho vi prilis mnoho. Cernooky baca tedy jednoznacne vyzniva jako zaporna postava - zrejme mafian nebo neco podobneho - nechava se vydrzovat od galanky a flaka se po muzice. Zataceni ovecek je samozrejme zasterka pro ilegalni cinnost.

0 0
možnosti

jahodova

31. 8. 2010 8:52
Když

byl můj syn malý (v době kralování japonských Pokemonů), věřil, že se po Beskydech prohání černý Okibača...! a jaké bylo zklamání, když při výletu na Lysou poznal skutečnost:-)

0 0
možnosti
A

akki

28. 8. 2010 11:45
A další porce

ozdravného smíchu! Díky za ni. Koukm, že hodně přispěvatelů do diskuze nedbá na své zdraví a nepochopitelně škarohlídsky si ho ničí. Varovné!;-D;-D

0 0
možnosti
S

Satyriana

28. 8. 2010 15:11
Re: A další porce

Jsem se zasmála, naklofala, mazala dodělat oběd - a teď si chtěla přečíst, jak se bavili ostatní - a taky koukám. Dělat humor je fakt otročina :-/

0 0
možnosti
S

Satyriana

28. 8. 2010 10:00
Typickej mužskej,

0 0
možnosti
S

Satyriana

28. 8. 2010 10:12
Re: Typickej mužskej,

napadlo mne (sakra, hnusnej entr), ale hned jsem to zmírnila na chudáčka klasického, nevidoucího, tedy další možnou oběť. Píseň je totiž typickou ukázkou šalebného ženského přístupu k oblbování a lapání tak bezbranného tvora, jakým je osamělý chlápek. 

Přijde mezi lidi, smrdí jako ...no, nemytý a ovečky obhospodařující. Dívčina jej nejdřív upozorní, že s ním duševně sdílí krásu a svobodu hor, radost z bekání chlupatých zviřátek. Tím ho naladí na další, méně oblíbený úkon, totiž zcivilizování.  jen se na sebe podívej, ty pako, TOHLE, ten hnus má být košile?! zní správný překlad věty, zastřený dalším rádoby soucitným popíchnutím ohledně neexistující maměnky.

Jsi odkázaný na pomoc pořádné ženské a tu jáí zvládnu, napovídá dotyčná. Oblblý divoch přikyvuje. On sice myslí hlavně na věci, provázející svlékání, trochu jinak, než dívka, ale ženská je přece jen něco víc, než ovce. Uplatní tedy to, co považuje za vysokou mužskou diplomacii.

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

28. 8. 2010 9:35
Když už jsme u těch sprostonárodních písní

Víte, jaký je rozdíl mezi holkou modrookou a klystýrem?

Holak modrooká sedává u potoka, kdežto klystýr se dává do (100 dukátů).

0 0
možnosti
B

Bezkyd

28. 8. 2010 9:25
Tož tak

Autor mňa donutil, abych po roku absolvoval martyrium a přihlásil a zidentifikoval sa, abych mohl kecat do blogu. Dycky sem si myslel, že mňa k tomu donutí až mňa nejaký politik hodně nase..,a ono ne, udělajů to moje kořeně. Nejprv sem chcel napsat, že kromě pohoří Beskydy je aj hora Bezkyd, co ju máme za chalupů. Enem tak, abych věci uvedl na pravů míru, jinak je ten blog fajn. Ne každému sa to musí líbit, ale já mám takové kraviny rád a všecko byt pravda nemusí, negdy stačí aj zrnko. Alo to už je pasé a sem rád, že diskutující mňa vyvedl z omylu a vysvětlil mě, že bezkydů je moc.To sem fakt nevěděl, aji sa za to stydím a tak děkuju. Enem sem chcél k tomu nářečí co mu autor nerozumí: Nevím co to je, ale moja maměnka aji stařenka tak mluvili, tož to asi bude moja mateřština. V Praze sa domluvím, aji na Slovensku. Mám dubovů valašsků palicu a sem teď v Praze ve vyhnanství. Čekám ale změny, bolševikovi dávám max. rok (opakovaně už 8 let) a moc sa těším zpátky dom, na dědinu a do hory.   

0 0
možnosti
A

Amálka

27. 8. 2010 23:08
Lidovky vytvářel lid,

proto mají většinou prostý text i nápěv a popisují život Jeníčka a Mařenky a co se jim v životě děje. Občas to jsou pořádné horory.

Každopádně Váš rozbor mne velmi pobavil. Výborný nápad. Jako správná holka modrooká chichotám se u potoka a dávám karmu :).

0 0
možnosti
AR

Don don

27. 8. 2010 22:31
no

autor je regulerní hovadoR^R^;-DR^

0 0
možnosti
KJ

Ďourek

27. 8. 2010 22:26
Díky

Za všechny reakce - ani mě nenapadlo, že tolik lidí vyprovokuji k jakémukoliv komentáři - ať už negativnímu, nebo pozitivnímu....

Impulzem k tomuto článku byl jeden zajímavý paradox: Jak již někdo níže poznamenal, tuto píseň do nás hustili v době, kdy jsme začnali školní docházku... a zhruba v té době jsem v TV viděl i Jarmilku Šulákovou - v kroji zpívala lidové písně a mě připadala starší, než poslední dinosaurus - prostě obojí jsem nenáviděl...

A není to tak dávno, co tahle baba (teď už starší než hnědý uhlí) stála na pódiu na Konopišti s folkmetalovou kapelou jménem Fleret v zádech a celý amfiteátr (samozřejmě včetně mě) skákal a zpíval s ní právě tuhle lidovku....

Ne nadarmo se říká: Odříkaného chleba dostaneš největší krajíc... :-)

0 0
možnosti
V

VyMeTaky,2

28. 8. 2010 2:44
Re: Díky

Trestněprávní rozbor perníkové chaloupky je taky prima, a Jeník s Mařenou tam vychází jako asociální parch...ti. Jednak je to porušení domovní svobody, jinak by se nedostali k perníku. S tím souvisí poškozování cizí věci jeho ohlodáváním, a odpovědí "to jen větříček" na dotaz, kdo mi loupe perníček uvedli v omyl stařenku - poškozování cizích práv jak Brno.

To nejlepší teprve příjde. Nechali si poskytnout ubytování i s penzí, přičemž neměli v úmyslu za odebrané služby plnit - jasný podvod. A to nejodpornější teprve příjde - tím, že uvedli nemohoucí stařenku v omyl tím, že tvrdili, že neví, jak se sedí na lopatě, a tuto následně i s ní vrhli do pece se dopustili vraždy zvlášť trýznivým způsobem, daleko za rámec (údajně) nutné obrany či krajní nouze.

Zkrátka a dobře - rodiče těchto smradů věděli moc dobře, proč je doma nechtějí, a odvedli je do lesa.

0 0
možnosti
BR

Stobka

27. 8. 2010 20:52
lidová moudrost je nevyčerpatelná

R^

0 0
možnosti