Koněv versus Koněvova a přejmenování náměstí Pod kaštany. Buďme zásadoví!

Snadno posbírané politické body nebo bohapusté pokrytectví? Aneb když neumím nic jiného, tak odstraňuji a přejmenovávám. Jak snadné! Stále aktuální téma. 

Koněv. Pořád ho někdo řeší. A kdy už ho odvezete, a proč ho tam nenecháte .... V té souvislosti (a v souvislosti s přejmenováním náměstí Pod kaštany) mne napadla jedna věc. Odstranit sochu maršála Koněva je děsně fajn. Člověk se zviditelní, je v médiích, vypadá to, že "něco dělá", část lidí mu tleská, část na něj nadává (ale co - negativní reklama je také reklama)...

Víte co je zajímavé? Nikoho ani omylem nenapadne přejmenovat Koněvovu ulici. A víte proč? Odpověď je trapně jednoduchá. Ona je to totiž docela dlouhá a důležitá komunikace. Kdybychom spočítali všechny obyvatele a firmy, které zde sídlí, tak bychom se dostali k tisícovým číslům. A teď si představte, že každý obyvatel Koněvovy ulice by si musel nechat vyměnit občanku (nově se vyfotit), nahlásit změny v bance, v zaměstnání, ve škole ....každá firma, která zde sídlí, by musela udělat změny v rejstříku, změnit vizitky, hlavičkové papíry, smlouvy, nahlásit změnu (přejmenování) sídla na milion úřadů, .... a věřte, že jsou firmy, kde takovéto změny stojí deseti a možná i statisíce. 

Závěr je jednoduchý. Když to nebolí, tak proti komunistovi v uniformě bojuji a dělám ze sebe hrdinu, ale běda, když bych tím ušlechtilým bojem a prosazováním ideálů měl někoho naštvat a přiravit o čas a peníze. Proboha - vždyť je to VOLIČ! Takže raději stáhnu ocas a najednou jdou zcela oportunisticky veškeré pseudozásady, ideje a boje o "kultivovaný veřejný prostor" totálně stranou. Vidíte ten dvojí metr a nehorázné pokrytectví? 

Pochopím, že někomu je Koněv proti srsti, věří tomu (?) a prosadí jeho odstranění. Tak fajn, ale ať bojuje přece dál, ne? Obrátí se na kolegy ze stejné strany ať zajistí podobnou změnu i s Koněvovou ulicí, sepíše petici, jde do médií, udělá demonstraci - prostě cokoliv. Nebo to by už bylo nebezpečné? Hodně lidí by se naštvalo? 

Takže raději přejmenujeme něco malého, třeba náměstí Pod kaštany (netuším, komu ten název vadí). To je sázka na jistotu. 

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/zdenek-hrib-namesti-pod-kastany-boris-nemcov_2002071749_dok?fbclid=IwAR1XhtpHkNj2U7slDDZtqyPDhSKY-q9HJQ324tdWbRwCEKHt2tNn5GZDfVo

Tam je snad jen jedno číslo popisné - ruská ambasáda. Tam nikdo nevolí a publicita zaručená. Navíc účel téměř splněn. Nemohu si pomoct, ale přejmenovávat náměstí Pod kaštany před ruskou ambasádou na náměstí Borise Němcova a přilehlou alej podle Anny Politkovské je bohapustou provokací, která nikomu nic nepřinese, jen se Hřib a spol. zviditelní v médiích, když Čína už je passé.  

Takže tímto vyzývám všechny politiky TOP09 a Pirátů - zvedněte vlajku proti Koněvovi, nenechte se zastrašit, buďte důslední a přejmenujte Koněvovu ulici! Ale na to nemáte koule, že jo :-D 

P.S. Petici proti přejmenování Náměstí Pod kaštany najdete zde:

https://www.petice.com/petice_pro_zachovani_historickeho_nazvu_namsti_pod_katany

Autor: Jan Dočekal | středa 12.2.2020 5:45 | karma článku: 36,49 | přečteno: 1181x