Jiný názor než můj je špatný a nesmí zaznít

Malá úvaha o tom, jestli jeden poslanec hraje fér hru a nebo už malinko ne. I když v porovnání s tím, co se kolem nás děje, je to malichernost. 

Jde o prkotinu, ale posuďte sami. 
Představte si, že dovážím ojetá auta a tudíž si zaregistruji doménu ojetévozy.cz. Ale aby někoho náhodou nenapadlo udělat na podobné doméně srovnání, tak si pro jistotu zaregistruji i novévozy.cz. Protože co kdyby tam náhodou zazněl pádný argument pro koupi nového vozu.

Nebo: jsem pro trest smrti a své názory chci prezentovat na stránkách protrestsmrti.cz. Oponentům ale nedám šanci udělat stránky protitrestusmrti.cz. Kdo ví, čím by tam argumentovali a já bych to neměl pod kontrolou.

Takových srovnání mohu vymyslet tisíce. Ještě bych to částečně pochopil v prvním případě, kdy jde o obchod. Ale pokud se takovéto praktiky dopustím v politice, tak se prostě profiluji jako srab, který se bojí oponentury a pro jistotu zablokuji platformu, kde by se odlišné názory mohly objevit. 

Pokud bych si byl svým názorem jistý a na 100% mu věřil, tak naopak uvítám stránky, kde by "pomýlení" mohli ventilovat své bludy a já bych je s radostí vyvracel. 

Proč to píšu? 

5.2. byla rgistrována doména vyhodyeu.cz na jméno Dominik Feri, protože jak píše na FB: "mám s ní vlastní plán. Je načase do toho šlápnout." Fajn, nic proti. Ale zároveň týž den si p. Feri jak sám píše "pro sichr" registroval i nevyhodyeu.cz s následným oddůvodněním: "nechci riskovat, že po zveřejnění téhle informace to koupí nejakej magor". 

Já se bláhově domníval, že p. Feri má pro své výhody EU neotřesitelné argumenty a on se mezitím obává nějakých magorů. 

Screen z fb

Předpos..né zablokování antiplatformy je slovy Mirka Dušína "nečestné a nesportovní". Je to (dle mého vnímání) už malinko za hranicí fér hry. 

Na druhou stranu mne pobavil koment pí. Jindrové, která p. Ferimu doporučuje: Kup taky vihodyeu.cz, ať to najdou i ti, kteří to nejvíc potřebují. 

Autor: Jan Dočekal | úterý 6.2.2018 0:33 | karma článku: 36,50 | přečteno: 1810x