Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

DávámR^, ale pro mě je těžké pochopit, jak se mohli rozumní lidé svobodně se sdružující ve straně, znající slovo „já,“ tohoto slova vzdát a nepochopit, o co tím přichází. Tím mám na mysli to, že jakýkoliv frakční názor zadusí, z nařčení demagogické levice ze šíření " pravicového extrémismu", čímž dále tříští pravici na další odnože malých pravicových stran. Tak bohužel umírá pravice nejen v Česku.

0 0
možnosti
Foto

R11o59m15a88n 33K31o41z22e69l

26. 2. 2020 18:30

Zprávy o ohrožení demokracie jsou už takový folklór, poprvé se o tom pořádně mluvilo před volbami 1998, kdy měla zvítězit ČSSD vedená Zemanem, pak i další roky a pořád nic. Jen se trochu divím, že se mlčí o snaze hlavně ODS zrušit přímou volbu prezidenta. Říkají různé důvody, ale všem je jasné, že se jim nelíbí, jak lidi volí. Svého kandidáta vždy nějak protlačili, díky komunistům, přeběhlíkům, církevním restitucím, ale v přímé volbě lidi volí jinak...

2 2
možnosti
Foto

Ono to spíš vypadá na sklerózu národa.

Kdo se nepoučí z minulosti, ten si ji zopakuje. Znáte? A přitom se Vám nelíbí ti, co na nebezpečí toho opáčka poukazují. ;-(

2 0
možnosti
LJ

Ještě jsem se nestkal s nikým, kdo by si položil otázku: Proč u nás jako v jediném státě zvítězili po válce ve volbách komunisté a dostali se k moci vlastními silami? Proč v r. 1946 v Čechách a na Moravě zvítělzili komunisté a na Slovensku demokraté? V sousedních zemích komunistům musela po válce dopomoci k moci Rudá armáda. Proč ve všech sousedních zemích se po roce 1989 komunisté přejmenovali na demokratickou levici a brzy zanikli, kdežto u nás se nepřejmenovali a stále jsou v palamentě? My jsme přitom měli Masaryka a mezi válkami jsme měli demoracii, to sousední státy neměly. Obracel jsem se s tímto dotazem, na mnoho těch, kteří píši o výročí Února, žádný neodpověděl. Nevím, zda tuto otázku považuje za nemístnou nebo zda nezná odpověď. Podle mne děláme vážnou chybu, že nehledáme na tyto otázky odpovědi.

5 1
možnosti
Foto

Ten vliv SSSR nebyl u nás tak viditelný, zato velmi silný v pozadí. Viz Zorin.

Snaha Ruska schlamstnou české země s rozvinutým průmyslem se datuje už od r. 1848 - anarchisté (s Bakuninem) vyvolají povstání, aby báťuška car mohl přispěchat utlačovaným Čechům na pomoc a přivinout je na svou medvědí hruď.

Další pokus byl ve dvacátých letech (pokus o komunistický puč) a vražda Rašína.

A jako poslední rána byla krize ve třicátých letech.

A Masarykův výrok, že "Češi si neumí vládnout" se potvrzuje dodnes.

4 0
možnosti

V mnohém máte pravdu. Ale tvrzením, že Mikuláš Minář z Milionu chvilek pro demokracii neuznává výsledek voleb, se zařazujete do fronty, kterou kritizujete:

Miloš Zeman, Andrej Babiš, zemanovci, babišovci, okamurovci, někteří sociální demokrati, Jiří Ovčáček a řada dalších nedemokratických aktivistů.

Aktivizace naší občanské společnosti Milionem chvilek pro demokracii byste si měla vážit! Ale u odeesáků mne to ani nepřekvapuje!

:-)

3 1
možnosti
KP

Docela si dovedu predstavit jak zrzek vystoupí na tribunu a jako Klement Gotwald pronese ono známé. Právě jsem se vrátil z hradu. Prezident všechny naše požadavky přijal.

To chcete pane Šimku ?

2 4
možnosti
Foto

Tenhle národ paměť nemá, tak jaký den:-/?

4 0
možnosti
Foto

Nesudˇte národ podle sebe:-P

3 3
možnosti
KP

Naprosto přesně píšete, že mocenské choutky Michprdu jsou nechutné, směřující opět k totalitě

Jinak na příčiny února 1948 mám jiný názor než Vy. Lvi podíl na vývoji mělo chování agrární a dalších stran tehdejší národní fronty.

1 6
možnosti

Agrární strana byla Košickým vládním programem vyloučena ze hry! :-)

2 0
možnosti
Foto

;-)Kdo má v tomto sporu pravdu. Každý rozumně uvažující člověk musí dospět k názoru, že obě strany, které mají ale obě současně i máslo na hlavě.

Zdroj: https://janderova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=746179

2 2
možnosti

Nemáte pravdu! Všimněte si, kdo Vás plusuje! :-)

4 0
možnosti