Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Dotace jsou zlo. Je to obecný princip nerovnosti, kde někdo rozhoduje o vyrovnávání trhů a produkce, což znamená, že ten někdo se málokdy trefí a skutečně pomůže, místo toho aby uškodil. Osobně bych dotoval pouze vědu, výzkum a kulturu, to je vzájemně propojeno a posouvá to lidstvo vpřed.

Jinak pravda je, že v EU máme všichni stejné šance, jenže je otázka co jsme schopni doložit a prosadit. Je jasné, že když přijde Babiš žádat o dotace a přitom je jejich největším příjemcem, tak to hladce neprochází. Tím trpí i všichni naši zemědělci, protože je jasné, že Babiš sám sebe neošidí. U nás je zemědělství zakleté díky agromegaholdingům, které nemají v Evropě obdoby.

0 0
možnosti
JV

Nejak jste zapomel napsat kdo tu EU vlastne plati EU

0 0
možnosti
KS

Evropská unie není jen o zemědělství. U nás je v něm zaměstnáno 2,6 % obyvatelstva. A nic je k tomu nenutí.

1 4
možnosti
Foto

Vidíte si alespoň na špičku vlastního nosu? Já bych řekl, že ne.

2 1
možnosti
MS

Myslím, že v roce 2004 zemědělský trh pokřivily hlavně kvóty na potraviny. Ty zlikvidovaly české zemědělství. Tady v ČR se veřejnost rozčiluje nad návrhem domácí kvóty na české výrobky, ale že tohle v bleděmodrém funguje na evropské úrovni zjevně ty samé kritiky netrápí. Proč ČR dostala v roce 2005 pokutu od EU? Protože ČR překročila stanovenou produkci mléka. Tady hledejte likvidaci českého zemědělství.

2 2
možnosti
LU

V roku 2003 poľský prezident pozval kolegov z V4 na jednanie o spoločnom postupe pri vstupe do EU.

Predstavitelia V4 sa dohodli, že budú vyjednávať vstupné podmienky spoločne, aby sme mali väčšiu vyjednávaciu silu s predstaviteľmi EU.

Týždeň po dohode prišla správa pre partnerov V4 z ČR od Václava Klausa a ministra zahraničných vecí Josefa Zielenieca:

"Vnímame Českú republiku ako lídra v rámci stredoeurópskeho transformačného procesu a dospeli sme k presvedčeniu, že pre našu krajinu bude najvýhodnejšie, ak bude na ceste do euroatlantických štruktúr, t. j. EÚ postupovať individuálne a nebude brzdená „pomalšími“ partnermi."

Čierne scenáre Klausa sa nenaplnili, Česká republika vstúpila spoločne v jeden deň do EU so štátmi V4, akurát si vyjednala podmienky také ako si zaslúži.

1 0
možnosti