Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BR

Stobka

20. 3. 2011 9:15
cítím se uražená jako učitelka

tím vaším výrokem:" Nebo slýchá od učitelů posměšné věty typu: "No jó, ty seš ten myslitel co?!" Každý učitel je přece rád, když může vyučovat žáka s nějakým názorem a vědomostmi o jeho učivu. Když mu někdo potvrdí, že dával pozor a poslouchal jeho výklad. Tak proč by se mu posmíval

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

20. 3. 2011 10:11
Re: cítím se uražená jako učitelka

to nebuďte....podobné věty mě provázely až do VŠ, až tam stačilo, že mám výsledky. Kromě 1 učitelky na ZŠ a 2 učitelů na SŠ jsem prakticky nenarazil na nikoho, kdo by se nenavážel do žáka, který si dovolil samostatně myslet a být inteligentní (nedej bůh víc než učitel - to se už nepromíjí vůbec).

Takže dodnes mám alergii na toto povolání.....většina učitelů vynášela do nebe poslušné blbečky, kteří nadrtili....sice většinou nechápali co, ale poslušnost vše vyvážila. Když někdo učiteli projevil jiný názor, dominující reakce byla "Nebuď drzý".

Mrzí mě to, ale taková je zkušenost a dle reakcí nejen moje.

p.s. čest dobrým učitelům, kteří to za ostatní taky občas slíznou....škoda že jich není víc

0 0
možnosti
P

petr_12345

20. 3. 2011 0:36
také sice nevím na co reagujete, nicméně nesouhlasím

...a divný mi připadá tento článek.

Slušných maldých lidí není málo. Možná jich není většina, ale jsou.

0 0
možnosti
B

basniklidu

19. 3. 2011 21:59
Nevim sice na ktery clanek reagujete

ale v kazdem pripade nesouhlasim s vasim zaverem, ze slusni mladi pripadaji starsim divni. To je podle mne naprosty nesmysl. Jestli jsou divni tak maximalne sve vekove te hulvatske kategorii a jestli jsou divni i dospelym tak pouze z toho duvodu ze v CR - bananovem tunelove jsou vseobecne slusni lide pokladani bud za slabochy nebo blbce takze za divne (alespon takhle jsem to vnimal pred nekolika lety kdy jsem se tam jeste vyskytoval).

0 0
možnosti
JD

janded

19. 3. 2011 22:15
Re: Nevim sice na ktery clanek reagujete

Jsou divní své věkové kategorii, ale bohužel i zbytku. Jsem schopen posuzovat pouze v ČR. Jak jsem psal, pokud mladý člověk čte, přemýšlí (abstraktně) tak je divnej. Ne jen v očích straších, ale prostě v očích všech. Zajímáš se o fylozofii8-o?

0 0
možnosti
MK

Solun1

19. 3. 2011 18:12
Souhlas

S tímto článkem zhruba souhlasím - pozoruju to sám na sobě, i když už zakrátko teenager nebudu. Ale vždycky, když jsem nahlas projevil svoje názory o tom, že nechci hulit (dát si občas marijánku) a radši se budu nudit, tak jsem byl divnej. Stejně tak, když jsem projevil svůj názor, že nechci krást (stahovat hudbu nebo filmy z internetu), a že se radši budu bavit timhle způsobem jenom jednou za čas a za peníze, ale aspoň si zachovam důstojnost, tak jsem byl opět divnej. Bylo mi to jedno, něco jsem si o těch lidech myslel. V těch lidech se to ale kupodivu drží dodnes a kdo se chová jako "hovado" v pubertě, nemůžete od něj čekat, že v dospělosti bude sám rozum, a že bude např. neúplatný.

0 0
možnosti
F

fialovytobogan

19. 3. 2011 23:41
Re: Souhlas

R^

0 0
možnosti
BK

Králík z klobouku

19. 3. 2011 17:55
Na věku nezáleží

Problém najít svoje místo na světě a svůj životní styl, cíl atd. může mít člověk ve kterémkoliv věku - a taky nemusí. Záleží na něm i na okolnostech. Rozhodně to není nějaký problém, který by končil zrovínka náhodou 26 lety věku. Znám dost lidí - od dětí až po starce - kteří mi připadají, že se v životě docela chytli a jsou sami sebou a je radost s nima být, a taky dost lidí, ze kterých mám pocit všelijaký - t. j. velmi dobrý i velmi špatný. Ovšem pocit nicoty mívám jak z pařičů, pro které život sestává jen z bezduchém chlastání a hulení, tak i z některých lidí, kteří sami před sebou utekli třeba do spořádaného života. Některým z nich skoro ani nezávidím, že mně se to nepovedlo.

0 0
možnosti
JD

janded

19. 3. 2011 22:16
Re: Na věku nezáleží

Nicméně u mladého člověka je přirozené, že teprve hledá své místo. U staršího to znamená právě jistou nedospělost.

0 0
možnosti
VD

Ak-trax

19. 3. 2011 17:17
Ten společenský vliv si každý utváří sám ve své hlavě

a co si do ní nechá pustit. Jo, jsem divnej:-)

0 0
možnosti
W

wolowizard

19. 3. 2011 14:59
Všichni jsme to tak měli

Nebojte, takhle jsme to měli všichni a taky nás to pěkně s*alo. Za pár let budete mít vystudováno, praxi v zaměstnání a díky svým prachům budete pan Někdo (tedy snad). Na druhou stranu, mně je 32 a hluční adolescenti mi lezou na nervy opravdu intenzivně - opravdu nemusím poslouchat to věčné "pitcho, vole, ku*va...atd) - asi už stárnu. To, že vás každý přehlíží, je normální, jelikož (pravděpodobně) nic neumíte a nic jste ještě nedokázal. Ale to přijde.

0 0
možnosti
JD

janded

19. 3. 2011 15:22
Re: Všichni jsme to tak měli

Asi jste nepochopil na co narážím... Já si vydělávám, jsem samostatný a osbně tenhle problém neřeším. To jen tak pro vyjasnění...

0 0
možnosti
ČP

Opinion

19. 3. 2011 11:32
Média mají velmi negativní vliv .

Ano , propast mezi generacemi je i záměrně vytvářena medii . Jsem již straší ročník , ale jako každý si rád vzpomenu na své mládí . Generační rozdíly tu byly vždy . Ale zásadní rozdíl byl, že starší generace měla větší vliv a také zájem o tu mladou . Vnímala ji jako svého nástupce . Byla shovívavá k prohřeškům mládí, ale důsledná překročila-li mladická nerozvážnost určité hranice . Nyní je kult mládí . Takže mladí vybojovali jste si nezávislost, ale k té patří také zodpovědnost, která ván přirozeně chybí jako chyběla i mě v mládí . Tak to prostě je . Nade mnou v mládí ovšem stála autorita, kterou jsem musel respektovat .  Vy tu autoritu respektovat nemusíte a mnohdy starší generací pohrdáte a v důsledku toho mnozí z vás podlehnou destruktivním vlivům společnosti, které jsou z velké části poháněny jenom honbou za ziskem .

0 0
možnosti
JD

janded

19. 3. 2011 13:26
Re: Média mají velmi negativní vliv .

Mýlíte se. Mladí nemají nezávislost. Bohužel jen její zdání. Nejsou sice "závislí na autoritách", ale jsou naprosto závislí na mnoha dalších věcech. Na spoustě z nich nedobrovolně. Prostě od nich společnost očekává, že budou mít to a to, budou považovat to a to za dobré. Budou to a to poslouchat a to a to se jim bude líbit. Tvrdit, že jsou mladí lidé nezávislí je nesmysl. Ano mladí podléhají právě společnosti, kterou ovšem tvoříte i Vy.

Jinak netvrdím, že jsou mladí "jen" oběti. Reaguji, ale na paušální odsuzování (které je dnes mnohem citelnější než dříve) a které mnohé (ne všechny) mladé lidi tlačí do určitých vzorců.

0 0
možnosti
L

lusil

19. 3. 2011 11:29
ach ta čeština....

Článek se mi líbí, ale ten počet hrubých chyb mi tu radost z jeho čtení dost kazí. Nešlo by to příště trochu lépe?

  

0 0
možnosti
JD

janded

19. 3. 2011 13:18
Re: ach ta čeština....

Těžko říct... Jsem bohužel disledacos a korkční funkce prohlížeče mi nefunguje v editoru na vkládání příspěvků (jinak kompletně na celém internetu ano...). Bohužel zároveň nemám takové ambice, abych si na tyhle svoje výplody sháněl korektora...

0 0
možnosti
O

oslik

19. 3. 2011 10:22
No...

Před časem jsem vyslechl hovor lidí, kteří jsou prakticky o dvacet let mladší než já. Zcela vážně mluvili s despektem o lidech mladších o dalších zhruba 10 let - co z nich bude, oni (ti starší) jsou ještě ze "staré školy" a podobně. Nejdřív jsem se musel smát, protože totéž jsem slýchaval na svou adresu od starších, když jsem byl v jelitovských letech. Když jsem to nechal chvíli uležet, docela mě z toho zamrazilo...

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Má rád dobré jídlo a dobré lidi. Nesnáší blbost, jak u sebe tak u druhých.
www.svobodni.cz