Start z ostrova Kjúšú

Samozřejmě se jedná o přenesený význam, který, myslím, velmi dobře vystihuje další Jakubovu nepodařenou kvalifikaci, když jeho devatenácté místo na startovním roštu je k semaforům asi tak daleko, jako na velmi vzdálený jižní japonský ostrov Kjúšú.

V závodech samotných jsme si zvykli, že Kubajz dokáže zabojovat a několik pozic tak smázne a udělá vždy alespoň nějaký solidní výsledek. Velkým problémem jsou ale kvalifikace. Bohužel ani na prvním podniku letošního „Pacifického turné“ na okruhu v Motegi tomu nebylo jinak. Obrovské problémy technického rázu, tentokrát to bylo rychlořazení, které na Kornfeilově stroji FTR Honda dnes nadělalo řádné problémy. Ještě pár minut do konce kvalifikace to vypadalo přímo strašně, když se Kuba pohyboval na 26. příčce. Naštěstí ale v posledních dvou kolech dokázal zajet své nejrychlejší kolo 1´59:998 a dostat se tak alespoň na to 19. místo.

Jakub Kornfeil: „Výsledek dnešní kvalifikace je opravdu katastrofální. Opět se objevil problém s řazením, který jsme tu letos už řešili. Jsem velmi zklamaný z toho, že v téhle záležitosti nedal tým na mou radu. Když jsem říkal, že musíme vyměnit kabeláž od rychlořazení, samozřejmě se udělaly nejprve všemožné změny, jen ne ta, kterou jsem já doporučil. Tím jsme ztratili strašnou spoustu času nejen ve volném tréninku, ale hlavně v kvalifikaci. Měl jsem velký strach, že v Motegi, na okruhu, kde jsou opravdu hodně dlouhé rovinky zastoupeny v hojném počtu, budeme opět bojovat s maximální rychlostí. Opak je ale pravdou! Za jezdci jako Fenati či dokonce Sissis na KTM se dokážu ve sleap streamu jakš takš udržet. Když jsem tedy vyjížděl na ta poslední dvě kola, obuli jsme „eskovou“ pneumatiku, protože ta na japonském okruhu funguje skvěle. Dvě kola na dělání zázraků a ještě k tomu v tak vyrovnané třídě jako Moto3, jsou pravdu pramálo času. Udělal jsem však maximum. Do závodu chceme použít tvrdou směs vpředu, na zadní kolo pak dáme směs M, protože to skvěle sedí a taky i vydrží. Ve warm upu to musíme ještě doladit a pak budeme doufat v dobrý start a snad se mi podaří probít do top ten.“

Autor: Martin Jančálek | sobota 13.10.2012 12:55 | karma článku: 6,25 | přečteno: 462x