Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jakub Kornfeil si v Brně splnil svůj cíl

Již tradičně nejsledovanější Velká cena Česká republiky je pro sezonu 2013 minulostí. V novém harmonogramu, který musel být upraven kvůli termínové kolizi se závody Formule 1, jsme mohli sledovat nejslabší třídu Moto3 až jako poslední závod nedělního programu. Kdo vydržel, nemusel litovat!

I když předpověď počasí hlásila možnost deště pro závod Moto3, voda se na Masarykův okruh začala snášet v tu nejlepší možnou chvíli-ihned po skončení závodu nejslabší kubatury. Náš Jakub Kornfeil neměl začátek závodu úplně nejlepší. Jeho pověstné výborné starty zůstaly trošku za očekáváním, nicméně zbytek závodu, to už byla, jak se říká, úplně jiná káva.

 

Prvním kolem projížděl náš reprezentant až na patnáctém místě. Jakub ale začal, jak říkají závodníci, pořádně tahat a zanedlouho už okupoval desátou pozici, ze které mohl začít stahovat Portugalce Miguela Oliveiru. Portugalský závodník ze stáje Mahindra se brzy stal součástí skupiny s naším jezdcem, Niccoló Antonellim, Arthurem Sissisem, Alessandrem Tonuccim a Efenem Vazquezem. Všichni společně tak mohli dohánět Angličana Johna McPheeho, který postupně ztrácel na čelní skupinu. I přes velký boj v celé skupině, kde se neustále na čele střídal Kornfeil s Oliveirou, tito závodníci dokázali Angličana stáhnout a začít bojovat o umístění v nejlepší osmičce. Poslední kolo bylo opravdu velmi napínavé, v poslední pasáži nahoru do kopce byl Kornfeil za Oliveirou. Závěrečné esíčko ale náš reprezentant zvládl lépe a mezi těmito dvěma jezdci se rozhodlo až na cílové pásce. A jak to dopadlo? Kubajz byl o 0.024 sekundy rychlejší a zcela právem si odváží ze své domácí Velké ceny osm bodů za osmé místo v cíli.

 

Jakub Kornfeil: „Dnes se závodem opravdu velká spokojenost. Po dlouhé době musím ale říct, že jsem neměl úplně dobrý start. Za nikým jsem se nevytáhl do první zatáčky. Najížděli jsme tam proto všichni stejně a ještě k tomu jsem se o nějaké místečko propadl. Nechtěl jsem nic lámat přes koleno hned v první zatáčce a pouštět se do nějakých zbytečně riskantních soubojů. Raději jsem vyčkal. Věděl jsem, kde můžu útočit a kde mám převahu. Takže jsem ta místa získal zpět. To ale trvalo nějaký čas, takže ta první skupinka ujela. Navíc tradičně, jet ve skupině s Oliveirou a Vazquezem znamená nikam se neposunout. Protože neustále útočí a nejsou ochotní spolupracovat, jak jsem Oliveirovi několikrát naznačoval. Jo dobře, John McPhee jel potom o dost pomaleji než my, takže jsme ho logicky museli stáhnout. Oliveira to ale takhle chce, takže to má mít. Pořád jsme se předjížděli, trošku mně to připomnělo závod v RedBullu nebo české rčení o tom, jak každý chvilku tahá pilku. Poslední kolo bylo velice vyrovnané, věděl jsem, že náš souboj vyhraje jen ten, kdo se nebude bát to tam na ty brzdy poslat. Jsem neskutečně rád za to, že se mi to podařilo. Když bojujete v takové skupině a jedete na jejím čele, hrozně vás to nabudí. Sice jsem nakonec předjel Oliveiru jen o několik málo tisícin, ale předjel. Vyhrát skupinu byl rozhodně cíl, takže jsem velice spokojený. Motor fungoval dobře, podvozek by sice mohl o něco málo lepší, ale nemůžu říct, že bych jím byl v závodě nějak limitovaný. Toto osmé místo je velmi cenné, protože jsem si jej vyjel jen v souboji, nikdo před námi nespadl ani neodstoupil. Moc děkuji všem v týmu, fanouškům, partnerům, rodině. Zkrátka všem, kteří se jakoukoliv podporou podíleli na šťastném konci tohoto víkendu.“

Autor: Martin Jančálek | neděle 25.8.2013 18:24 | karma článku: 8,33 | přečteno: 343x
  • Další články autora

Martin Jančálek

Kornfeil má jasno o další sezóně. Svým krokem překvapil.

Jakub Kornfeil může být po víkendu v Malajsii opravdu spokojený. Nejenom že o sobě dal pořádně vědět během závodního víkendu. Konečně se ale také rozhodlo o jeho dalším působení v mistrovství světa.

26.10.2014 v 16:40 | Karma: 11,24 | Přečteno: 705x | Diskuse| Sport

Martin Jančálek

Kornfeil se na testech blýskl parádním výkonem. Skončil druhý!

S úsměvem na rtech a také velkou spokojeností se může po druhém oficiálním testování vydat ke svému domovu v Rohatci u Hodonína závodník týmu Calvo Jakub Kornfeil. Ve třech dnech příprav na start sezony 2014 se náš reprezentant hned několikrát blýskl umístěními v nejvyšších patrech tabulky.

20.2.2014 v 21:20 | Karma: 7,53 | Přečteno: 222x | Diskuse| Sport

Martin Jančálek

Rozhodnuto! Kornfeil s týmem La...

Všechny úvahy, spekulace a tipy můžou jít konečně stranou. Jakub Kornfeil se po sezoně trablů, ve které ovšem i tak až do posledního závodu bojoval o umístění v první desítce, rozchází se svým dosavadním týmem RW Racing GP.

11.11.2013 v 7:14 | Karma: 9,09 | Přečteno: 588x | Diskuse| Sport

Martin Jančálek

Kornfeila bude zastupovat bývalý manažer Jorge Lorenza

Při vstupu do paddocku MotoGP je poměrně zřejmé, že všechny piloty něco spojuje. Je to láska k závodění, rychlosti, touha po vítězství a um řídit závodní motocykl na té nejvyšší úrovni. Když odmyslíme tuto závodnickou stránku věci, můžeme se dostat někam, kde jednotlivé závodníky pojí věcí mnohem více. A co že to tedy konkrétně mají společného Jorge Lorenzo a Jakub Kornfeil?

26.9.2013 v 14:43 | Karma: 7,69 | Přečteno: 262x | Diskuse| Sport

Martin Jančálek

Motocyklista Kornfeil:„Dnes mně to připomínalo corridu."

Těžký víkend s neustálým balancováním na hranici první dvacítky má za sebou závodník týmu Redox RW Racing GP Jakub Kornfeil. Start až ze sedmnácté pozice znamenal, že si v dnešním závodě Kornfeil hodně mákne. A taky že ano. Rozhodně to ale stálo zato!

1.9.2013 v 20:40 | Karma: 8,16 | Přečteno: 285x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

OBRAZEM: Prahou prošel majálesový průvod. Masky kritizovaly Beka a bydlení

1. května 2024  19:05

Součástí oslav 1. máje byl ve středu studentský majálesový průvod, který vyrazil z pražské Kampy a...

„Mami, ve zdech je příšera,“ tvrdila holčička. Dům ovládlo 60 tisíc včel

1. května 2024  18:21

V domě rodiny Classových v Severní Karolíně číhalo po několik měsíců opravdu nečekané překvapení....

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

V O2 areně prochází voda magnetickou rezonancí. Zlepší led pro MS v hokeji

1. května 2024  16:57

Organizátoři se připravují na mistrovství světa v ledním hokeji, nedávno instalovali unikátní...

  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 434x
Tiskový mluvčí Jakuba Kornfeila. Závodníka třídy Moto3, který v sezóně 2014 reprezentuje španělský Calvo Team.

Seznam rubrik