Jakub Kornfeil po kvalifikaci: Tohle nám nevyšlo

Závod v italském Mugellu nám otevírá druhou polovinu letošní sezony. Český jezdec Jakub Kornfeil vstoupil do víkendu velmi pozitivně. V kombinovaných výsledcích volných tréninků mu totiž patřila velmi pěkná pátá pozice. Samotná kvalifikace ale už tak úspěšná nebyla.

Velmi slibným začátkem závodního víkendu tak Jakub navázal na své vystoupení na Sachsenringu, kde jsme jej mohli taktéž vidět v nejvyšších patrech výsledkové tabulky. Ze samotné kvalifikace se ale Jakub už tak moc těšit nemohl. Ani v závěru se mu nepodařilo za někoho zavěsit a tak se opět vydal bojovat na vlastní pěst. Své nejrychlejší kolo zaznamenal až úplně na konci kvalifikační sekce. Dostal se na čas 1´59.777, který jej řadí na 13. místo na startovním roštu se ztrátou 1.797 na nejrychlejšího Mavericka Viňalese.

 

Jakub Kornfeil: „Třinácté místo není rozhodně to, za co bychom mohli být šťastní při pohledu na vývoj volných tréninků. Zdejší trať je hodně roztahaná a k zajetí rychlého kola je potřeba se někoho zavěsit. Pokoušel jsem se chytnout někoho rychlejšího. Třikrát jsem kvůli tomu zajel do boxu, aby mi mechanici ukázali, kdo kde je. Vždycky jsem ale vyjel o něco později a bezprostřední závěs se mi tak nepodařilo získat. Je to velká škoda. Dost jsem si věřil a tak nějak v koutku duše jsem doufal ve vysokých 58. Například ráno jsem měl sleap stream od jiného jezdce a hned to vypadalo úplně jinak. Tahle kvalifikace nám zkrátka nevyšla. Nic ale není ztraceno. Poté, co jsme upravili pátý a šestý převodový stupeň, ani tak razantně neztrácíme na top speedu. Mám tady už něco najeto a znám pár míst, kde jde docela dobře předjíždět. Velmi důležitý bude zítra start a hlavně první zatáčka, která je zde velmi složitá. Dá se v ní hodně ztratit, ale také hodně získat. Proto ji bude potřeba dobře najet, aby to pak vyšlo i do kopce, který za ní následuje. Moc děkuji týmu za skvěle odvedenou práci a doufám, že se jim za to na jejich domácí Velké ceně odměním dobrým výsledkem.“ 

Autor: Martin Jančálek | sobota 14.7.2012 17:26 | karma článku: 5,71 | přečteno: 727x