Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Problém byl v tom

že pan Dejdar svou volbu prohlásil veřejně. A ani to by nebyl problém, protože Bohdalová to udělala také a nikoho to netrápí. Ale u Dejdara to zamrzelo právě tvůrce seriálu, protože autoritu, získanou seriálem, tímto vysloveně zneužil. Ale budiž, jen se proti tomu ohradili a vyslovili názor, že dalšího Maděru už hrát s nimi nebude. Seriál už je tak jak tak uzavřený. Takže o nic nejde. Jsem ale překvapen tou hysterickou reakcí náhlých obhájců Dejdara, kteří celou situaci překrucují až do polohy, jako by ho někdo za názor vyhodil z práce, notabene placené z našich daní. Tahle myšlenková zkratka mi prostě připomíná myšlení padesátých let.

1 3
možnosti
VH

Máte to dost popletené. Totalita je totiž    p o l i t i c k á   f o r m a   řízení státu (v tom spojení, v jakém se obvykle užívá a v jakém ji užíváte i v tomto blogu).  A já doufám, že film (byť státem dotovaný) není státní útvar.  Pokud je to pravda, je to od oněch pánů totální hloupost (pokud to není záměr popudit lidi proti KS).  Ale není to totalita. Případně je to totalita v nich samých.

   Považuji za nesmírně důležité rozlišit totalitu politické moci od totatalitních kroků soukromých osob.

1 2
možnosti
Foto

Lidé, kteří se zabývají točením propagandistických filmů musejí být sami dobrými politruky, aby věděli, co a jak nacpat do hlav diváků. Proto se vypořádali s nepohodlným názorem ve stylu 50.let, které tak dobře znají.

4 4
možnosti
VH

Plně souhlasím. Byla to agitka jen o trochu lepší úrovně než Zeman.  Skutečnost, že měla zcela opačné zaměření na té úrovni nic nemění. Začalo to jako Smrt v sedle a pokračovalo kopií dalších agitek.

1 0
možnosti
FL

Totalita je politický systém, státní režim - ve kterém stát trestá za názor. Nikoli když trestá jeden člověk, který nemá se státní mocí nic společného, ze své vlastní iniciativy. Nevíte co melete ...

5 7
možnosti
JK

J13a44n 92K21o16l19i24á81š

20. 1. 2013 20:33

Za komunistů se jednalo o oficiální ideologii, tady se jedná o stupidní jednání dvou lidí (Bočan, Stránský), se kterým nemohou souhlasit rozumní voliči ani na jedné straně. Určitě by nebylo dobré dopouštět se stejného zobecňování a stejně hloupého kolektivního obviňování všech voličů KS (jak se leckde děje) nebo samotného Schwarzenberga - ten s tím prostě nemá nic společného.

6 3
možnosti
RH

Bylo to hloupé a trapné. Ovšem dělat totalitu z toho, když někdo s někým odmítne spolupracovat pro jeho politické názory, je hloupost. Totalitní může být režim, ale ne chování člověka. Dneska tady někdo nadával na Svěráka, že už nebude na jeho filmy chodit. To je taky totalita? :-/

7 5
možnosti
MM

Pane Horáčku, rozdíl v tom přece jenom je. Pokud dotyčný divák přestane chodit na Svěrákovy filmy, panu Svěrákovi je to jedno, jeho se to netkne. Pokud režisér odmítne pracovat s hercem proto, že volí jiného kandidáta, pak se to herce dotkne - nedostane práci. A to skutečně známe z dřívějších dob.

3 1
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 753x
Obchodní manažer v segmentu trhu domácích spotřebičů a interiérů.

Seznam rubrik