Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte karmu, ale, prosím, opravte si tu hlášku na ruby, správně česky je naruby, díky:-)

3 0
možnosti
Foto

Nepátrejme chvilku o tom , kdo způsobil všechny ty zmatky kol S- karet. Pojďme o patro výš. Totiž , zamysleme se nad tou naší "papírovou" administrativou od úřadů až dejme tomu po lékařské ordinace.

Tvrdím, že elektronizace styku veřejností se státní administrativou je nutná, čím dříve , tím lépe. IZIP byla v podstatě výborná myšlenka, stejně tak jako S-karty. Výmluvy na starší spoluobčany a vísky bez peněžních automatů (pošta tam taky nebývá !) jsou pochopitelné, leč dlouho nevydrží.

Ona ta demokracie je dobrá věc. Za první republiky se diskutovalo o přechodu na jízdu vpravo několik let. Bezvýchodně. Přišel Hitler a druhý den se jezdilo vpravo. Někdy je asi třeba trochu udeřit do stolu.

Neadoruji Hitlera. Pouze příklad. Kdyby se před deseti lety taxativně poručilo : do roku (např) musí každý lékař zavést ( zpočátku paralelní) elektronickou kartotéku a předvolávání pacientů na prohlídku maily či SMS, byli jsme už jinde.

Prosím, neargumentujte 85-ti letými pacienty. To se dá vždy ošetřit konzervativně.

2 3
možnosti

Elektronizace státní zprávy není v praxi možná, protože nejsou lidi. Ale na papíře to vypadá hezky. Nejsou lidi, kteří to jsou schopni vymyslet a naprogramovat a nejsou lidi, kteří to jsou schopni provozovat. Vlastně takoví lidi jsou, ale ti už dávno vydělávají těžké prachy v soukromém sektoru. Státní úředník umí horko těžko aspoň zapnout počítač a otevřít word.

5 0
možnosti
KC

Je na čase, aby TOPka od karet odešla. Neujaly se, způsobují víc komplikací než užitku, náprava je nemožná, lidé je nechtějí. Strůjcem tohoto výpotku je ministerstvo pana Drábka, tedy MPSV a on dal k jejich používání souhlas, takže vytáčky mu nepomohou.

6 2
možnosti
PB

Myslím, že těžko lze zhodnotit jak to sKartami je, pochybuji totiž o tom, že lidi umírají hlady a mají peníze na kontě, pár případů z 300 tisíc možná, ale jinak nejsme ve středověku ani národ dementtů.;-) Ale jinak nevidím důvod proč by pani v pokladně v Tesku měla vědět, že beru podporu a platím sKartou.

3 0
možnosti
LS

Ne, tohle již v Parlamentu opravdu nechceme.....R^ Karma

8 2
možnosti
PB

A hlavně né ve vládě! ;-D

3 1
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 753x
Obchodní manažer v segmentu trhu domácích spotřebičů a interiérů.

Seznam rubrik