Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VL

V této zemi se produkuje jeden zákon za druhým, ale zákony se nevymáhají, to je problém číslo jedna, a nevěnuje se mu téměř žádná pozornost. Kvete nám tady organizovaný zločin všeho druhu, například drogy, obchod s dětmi, atd., do které jsou vtaženi policisté, politici, atd. Každý píše jen o korupci, která se ale také neřeší.

0 0
možnosti
MR

Zde se ukazuje další děsiví dějství a v plné nahotě kdo je vlastně odpovědný za nefunkční společnost a její principy a správu. Je tím občan a stav společnosti který nevzešel z historické kontinuity, jež by v posledním kroku vytvořila demokratické procesy a správu společnosti, díky historické cestě, poznávání hodnot, přebírání hodnot a zkušeností od předchozích generací a společenské pluralitě.

Tohle nevytváří totalitní systém, jež se vlastně toho bojí jako čert kříže, jemu vyhovuje společnost bez hlavy, tj, tvůrčí altruistické jádro společnost.

Totalita vytvořila netvůrčího jedince s maloměšťáckým chováním , zvyklého přizpůsobit se, umět obcházet systém, vytvářet vlastní klientský systém já na bráchu ..., umět dojit systém. Ostatně sám totalitní režim na to pošel, jeho reformy.

Demokracie není centrálně řízená a na 5 letky, správu země nevedou partaje. Demokracie potřebuje obrovské množství lidí na vlastní správu země. Zde je velký problém, lidi takto nejsou nastaveni a nemají zkušenosti a ve většině spadnou do systému vytvořit si z postu byznys, byť malý.V minulosti to pranýřovaly filmy Třeba Co je doma to se počítá pánové, nebo Zítra to roztočíme ...  a další. 

Velké politické strany se vlastně staly rájem vlastních byznysů a došlo k jejich úpadku a dnes se ukazuje další dějství, kdy člověk s vizí vlastně nemá velkou šanci jít proti společenskému molochu, jde o týmovou spolupráci ne diktaturu.

V jiné zemi by si občanské společnost své politiky vlastně vychovala ... .

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 753x
Obchodní manažer v segmentu trhu domácích spotřebičů a interiérů.

Seznam rubrik