Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Je úplně jedno, co Grebeníček nebo kdokoliv jiný napindá.

Komunismus je pryč, definitivně a navždy. Bez nové války, Teheránu, Jalty a Sovětského svazu za zády se nevrátí a to i v případě, že by si to přálo 100% občanů téhle země.

Tak proč pořád bojujeme s komunismem? Po 23 letech nekomunistických vlád? Je to jen obdoba zastydlé puberty? Jednou bojovník proti komunismu - nadosmrti bojovník proti komunismu...Protože je tak příjemné bojovat s neexistujícím protivníkem (vždycky musím vyhrát)? Je to kariérismus (on je to sice blbec a ničemu nerozumí, ale pořád nadává na komunisty, tak ho zvolíme, ne?)?

Je to horší. Kdo ovládá minulost, řídí budoucnost - to je zdroj moci současných politiků. Minulost se tu používá jako bariéra proti hledání alternativ k současné politické situaci, tomu hnusu, kdy na nás politici kašlou, okrádají nás a lžou.

Projev nespokojenosti nebo odporu s něčím z toho, je okamžitě interpretován jako projev komouše, socky, důchodce (další nadávky si doplňte podle uvážení), kteří nejsou dostatečně vděčni, že žijí "ve svobodě".

Každá kritika současného je pak interpretována jako nostalgie po minulém režimu. Minulý režim a jeho interpretace se stávají mocným nástrojem manipulace a udržení statu quo. Chápu politiky, že toho využívají. Ale je jen na nás, jestli se tím necháme oblbnout.

0 0
možnosti
PV

Příspěvek je přihlouplý, přečetl jsem si, že pán je jakýsi bafuňář VeVerek, tak se ani nedivím. Už zase překrucujeme historii, místo toho, abychom se věnovali palčivým problémům dneška. Jinak pěkný den.

2 0
možnosti
PB

P35e77t97r 16B20e73r16g55l

12. 2. 2013 10:37

Pane vysočane, ve vašich dvouvětých příspěvcích se neustále opakují samá odsuzující slova, jako hloupý, přihlouplý atd.,ovšem bez dalšího hlubšího zdůvodnění. Věru nechtěl bych se u tak evidentně povrchního člověka léčit hudbou ani ničím jiným. Ale možná už to dávno není pravda, třeba teď vybíráte popelnice, když se vám tak stýská po starých pořádcích..

0 0
možnosti
PK

Už jsem tady psal, že Grebeníček není můj šálek kávy a měl předpokládat negativní reakci, i kdyby řekl, že 1+1=2. Lze s ním více či méně polemizovat, ale vysloveně na 100% nelhal a nerouhal se, aby na něj byla vyhlášena fatva.  Bohužel nám tyto diskuze na podstatnější problémy - co do budoucna - moc nepomohou.

3 0
možnosti
Foto

pROBOGA bLAŽKU, KDYBY NA TOM BYL stát dnes jako za komunistů, byli bychom vysmátí. Jen si to představte - žádné dluhy, zlatý poklad doma a obrovský, nezprivatizovaný státní majetek. Dnes je režim dva roky před Řeckem a Vy se nestydíte psát takové nesmysly Rv

5 5
možnosti
Foto

... nesmysly tady šíří Macek a jemu podobní. ;-DRv Autorovi zaslouženě karma. R^

2 4
možnosti
JZ

To je přímo kouzelné , kolik najednou mladých všeználků a promovaných historiků se pojedniu vynořilo m, já nevím odkud?.Asi to bude tím, že tato společnost již vůbec nemáobrané mechanizmy, že všichni, kteří někde někdy od někoho v hospodě,či najiném důvěryhosném místě něco zaslechli, a tak musí si přiložit polínko ,,pravdy"Jakkoli zrovna se mi nelíbí, že vystoupil  př výkladu těch problematických roků zrovna pan Grebeníček, musím jako pamětník konstatovat, že skutečně měl  vtéto diskuzi pravdu,Přečtěte si názory na př. pana Čulíka, kterého nelze po važovat za obhájce komunistů a seznáte,že ti noví vykladači historie jsou poněkud vedle ,jak tá jedle.

9 5
možnosti
JL

Stoupající sebevědomí KSČM je částečně způsobeno i vznikem Vaší strany a hlavně její nepolitikou. V demokracii se stává, že všechno nejde úplně ideálně, jenže pak přijde strana, která vykřikuje, jak to tady dá do pořádku a voliči jí dají šanci, jenže za několik měsíců se zjistí, že to je horší než všechno, co tady po roce 1989 již bylo. Takže začne frustrace lidí a mnozí si dokonce  řeknou, že i ti komanči byli lepší než tohle.

5 7
možnosti
PV

Pod tahle slova se rád podepíšu, je to přesně tak. Komanči nemusí hnout brvou a mají voliče jisté.

2 0
možnosti
RH

No vidíte a já myslel, že se Palach upálil naprotest proti vstupu Sovětských vojsk. A teď se od vás dovídám, že na protest proti komunistům. Dávám týden, maximálně dva a tihle ztastydlí komunistobijci napíšou, že se upálil k vůli Grebeníčkovi. Ale co, vysoká karma postavena na překrucování dějin nesmrdí! Sakra, tak mít svědomí a čest, tak by to autora pálilo, ale takhle? ;-O;-D

13 8
možnosti
Foto

Pane,buď jste tu dobu neprožil a nebo kalíte vodu.Palach se upálil proto,že národ upadal do beznaděje po nástupu Husákova křídla a on nás chtěl vyburcovat znovu k protestní aktivitě´.Doporučuji film Hořící keř a doplnte si vědomosti než zde budete plkat[>-]

8 10
možnosti
PV

P35a42v66e80l 12V19é88b20r

11. 2. 2013 13:56

V roce 1977 jsem byl v tehdejším CCCP na odborném školení (počítač). Byly tam i lidé jiných národností, ale kupodivu z nás, Čechů, tam měli největší strach. Stačil totiž stakan vodky a zmínit se o roku 1968 - a i největší přisluhovači zbrunátněli a chtěli se bít. Na ten nával vzteku nezapomenu. Ostatně: Právě jsem si ho připomenul při projevu soudruha Grebeníčka. Málem jsem na to zapomněl, ale chci je znovu bít...

6 5
možnosti
PV

Bohužel je jasné, kdo že to jezdil na vymývání mozků do Moskvy. Z těchto lidí se dnes rekrůtují největší odpůrci komančů. Upozorňuji, téměř čtvrt století po jejich pádu a mají stále mindráky.

2 0
možnosti
Foto

postačí do kávy dát rum:-) nic méně....jestli to půjde takto dál, tak si časem komunisté Palacha přivlastní k obrazu svému...překrucovat uměli vždy dokonale.

9 12
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 753x
Obchodní manažer v segmentu trhu domácích spotřebičů a interiérů.

Seznam rubrik