Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Z40d69e21n43a 25K46o42č69í

10. 4. 2013 20:25

Ministerstvo zdravotnictví pod vedením ministra Hegera skutečně zavádí ve zdravotnictví chaos, ale vaše argumentace poněkud vázne.

 -  úhradová vyhláška - budiž. Probémy ale dělají špitálům zejména zdravotní pojiš´tovny, které požadují razantní snížení svých nově nasmlouvaných plateb a výkonů. 

Chaos v určování sazby DPH na stejné zdravotnické materiály, které nemocnice musí pro své pacienty nakupovat nezavinilo ministerstvo zdravotnictví, které neurčuje zatřídění. Navíc, i když špitál zaplatí víc na DPH, dostane jako plátce DPH tyto peníze od státu zpět, ne ?

Co se týče našeho personálu, tak vám sdělím malé tajemství - ten náš personál má oproti zahraničním nemocnicím často mnohem nižší výkon na 1 lékaře, proto je nutné optimalizovat stavy tak, aby byly srovnatelné. 

Nebezpečí se spíš rýsuje v přebujelé administrativě, která byla soustavně 20 let budovaná tak, aby pacientovy bylo věnováno co nejméně času, hlavně aby papíry pasovaly a špitál byl chráněn proti případným žalobám za špatnou léčbu.

2 0
možnosti
AT

Zdravotní pojišťovny si nastavěly paláce, zaměstnaly x úředníků, přece nemůženě někdo chtít sby ještě hradily účty nemocnic, lékařů a pacientů...

4 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 753x
Obchodní manažer v segmentu trhu domácích spotřebičů a interiérů.

Seznam rubrik