Zastřelili Kočku

No ano, zastřelili pana Kočku mladšího. Ví to snad každý od deseti let výše. Do té doby, než jej zastřelili, tak jsem o tom člověku ani neslyšel. Ano, asi jsem mírně zaostalý, protože dnes byl jeho pohřeb a co to? Na pohřeb přišlo asi tisíc lidí, samá celebrita, dokonce i záchranná služba musela zasahovat. Průvod zastavil dopravu na Břevnově... Zemřel to snad nějaký český velikán, že se kolem toho tropí taková velkolepá show?!

http://www.novinky.cz/clanek/152539-video-letecke-zabery-pruvodu-pozustalych-na-pohrbu-kocky-mladsiho.html

Bojím se, že nikoliv. Možná byl pan Kočka fajn člověk, kdo ví, já ho neznal, ale bojím se, že kdyby zemřel Čech, který by vynalezl sérum na vir HIV, kdyby zemřel básník všech básníků, kdyby zemřel jakýkoliv jiný a užitečnější člověk než stále dokola omílané celebrity, tak by nebyly žádné dopravní uzavírky a všichni ti Hůlkové, Mukové, Vítkové, Bartošové, Starkové, Šloufové, Suchánkové, Genzerové, Pomejové by se nemuseli oblékat do smutečního. V novinách bychom si my, prostí občané,  přečetli nanejvýš krátkou zprávičku a život by šel dál. Nepatřil by totiž mezi neustále živené modly a pseudohrdiny, kterými jsme krmeni a to nonstop. A navíc, když ho nikdo ani nezastřelil, tak co byste chtěli?!

Nevím, proč si tak libujeme v oněch "hvězdách", které sice chvíli zasvítí, ale jinak nikoho zas tak mocně nezahřejí. Copak my, jako Češi, nejsme schopni obdivovat nikoho jiného než hokejisty (hvězdné Jágry), fotbalisty (hezouny Baroše) a zloděje (zmizelý Procházka)? Copak jsme už úplně ztratili smysl pro morálku, smysl pro pravé hodnoty? Copak nemáme ve svých řadách skutečné osobnosti, ta slunce, ke kterým máme vzhlížet a vážit si jich?

Ano, dneska jsou v módě pompézní akce. "Show must go on" musí trvat zřejmě až do chvíle, než se rakev zasype hlínou čili až do hrobu. Ale povím vám jedno: nechci zemřít kulkou "přítele". A už vůbec nechci, aby - "až mě zítra svezou funebráci" - kvůli mě stála doprava v jakékoliv ulici. Chci zemřít v klidu a v pokoji...

Pane Kočko, ač jsem Vás neznal, přesto si nejsem jist, zda jste ze svého pohřbu byl nějak nadšený. Ač jsem Vás neznal, tak Vám přeji, ať dál žijete v klidu a v míru. Ač na Vás jistě zapomenu (hned poté, co o Vás přestanou informovat média), přesto Vám přeji jen to nejlepší, což dozajista jako svobodný a zcela neznámý občan mohu...

*************************************
********************
*******

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Baše | čtvrtek 23.10.2008 9:21 | karma článku: 23,52 | přečteno: 1477x