Zajímavý vzkaz Ing. Richtera panu Ing. Uhlířovi

Začátek pokračování posledního přerušeného zasedání zastupitelstva Praha 10 bylo velmi zajímavé a napínavé. Nejen že ze začátku došlu k znovuzařazení bodu o řešení nové radnice, ale děly se i jiné věci!

Nejprve si zastupitelé odhlasovali znovu zařazení bodu, který si před čtrnácti dny z programu naopak vyjmuli. Co bylo příčinou toho, že bylo nutno provést tento podivný tah?

Pak následovaly výstupy Ing. Uhlíře (nezařazený), který mluvil proti rozhodování o tomto bodu. Jeho řeč musela být panem starostou knokautována vypnutím mikrofonu.

Hned potom místostarosta Richter (ODS) rezignoval na svoji funkci a přesedl si do lavic běžných zastupitelů. Posléze na konci svého technického vstupu řekl: "... a rád bych chtěl vzkázat kolegovi Uhlířovi, aby už nebral to zboží, co bere, a choval se slušně." (že by se v této branži nějak vyznal? Rozhodně tento zasvěcený vzkaz stojí za pozornost.)

Následně Ing. Hájková (TOP09) oznámila, že: "My jako klub TOP09 nesouhlasíme s pokračováním této schůze, protože je v rozporu s jednacím řádem a jako klub odcházíme z jednání dnešního zasedání. A ještě bych chtěla upozornit, že veškerá usnesení, která dneska budou přijata, jsou v rozporu s jednacím řádem a budou neplatná."

Poté k pultíku znovu dorazil Ing. Uhlíř a mluvil, ač neozvučen, mluvil a mluvil, přerušoval Ing. Vinše (ODS), který prohlásil, že: „Já musím souhlasit s kolegou Richterem: už to zboží neberte“. Z následujících sdělení vybírám již jen Ing. Zoufalíka: „Pane Uhlíři, zbytečně z toho nedělejte panoptikum.“ čehož se Ing. Uhlíř velmi dobře chytil a nebyl k zastavení, takže pan starosta musel udělat přestávku.

To vše se podařilo stihnout za prvních 30 minut. Právník Mgr. Ekstein měl průběžně spoustu práce s vysvětlováním a narovnáváním. Inu na jednání zastupitelstva je vždy zábava.

Strategie na další postup řešení "bytové otázky" radnice se schválila, takže není důvodu k znepokojování...

***********************************************

****************************

*************

Záznam z hlasování na videu níže...

https://www.youtube.com/watch?v=xCDwfvuxVR8&list=UU50RfKHmoPNX-vbGGJTrjdw&feature=player_detailpage#t=1

Autor: Jan Baše | čtvrtek 13.3.2014 18:41 | karma článku: 8,39 | přečteno: 609x