Vylosování důchodců aneb férová fraška na Praze 10 pokračuje

Do kontrolní komise, která dohlíží na přípravy výstavby nové radnice Prahy 10, byli prý vylosováni dva důchodci v požehnaném věku 80 a 82 let - nezní to komické?

(Blog volně navazuje na předešlý článek z 22.1.2014 - http://janbase.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=392822&bk=38305)

Nic proti důchodcům, naopak. Takový "čerstvý" důchodce kolem sedmdesáti let, který je ještě plný sil, může jistě udělat pořádný kus práce. Ovšem bojím se, že po osmdesátce výkonnost většiny lidí opravdu již mírně vadne a možná budou mít i problém nastudovat patřičné dokumenty, které k dané problematice prý dostali na CD-ROMu.

Vše je to jen "prý", protože nikde jsme se zatím oficiálně nic nedozvěděl. Na webu radnice nebyla ani informace o tom, kdy losování proběhne, natož za jakých podmínek. A zveřejnit, jak losování dopadlo, to radnice zřejmě ani neřeší - zřejmě se domnívá, že to nikoho nezajímá. Nebo již vše bylo jasné předem, takže zveřejňovat "vítěze" ani nikoho nenapadne? Když ale radnice deklaruje svojí otevřenost a férovost, jak mohla najednou tak zapomenout na svoje občany, kteří na výsledky napjatě očekávají?

Možná to radnici připomene platforma občanských iniciativ "Společně pro Desítku", která chce poukázat na neférový a netransparentní způsob výběru nového sídla úřadu MČ Praha 10. Happening TRANSPARENTNÍ LEVÁRNA aneb dramatické ztvárnění férového výběru budovy radnice Prahy 10 se uskuteční ve středu 29. 1. od 15,45 před stávající budovou radnice, Vršovická 1429/68, vchod A. O dramatické ztvárnění se dokonce postarají profesionální herci - myslím, že to nudné nebude.

Držím novým členům kontrolní komise palce a přeji jim pevné nervy a hodně sil při studování materiálů, které zřejmě již dávno směřují tím směrem, kterým "je chtěno". Ovšem otázkou zůstává, zda na to budou mít dost času a nebude po nich vyžadováno spíše rychlé a správné zvedání ruky...

*********************

***************

******

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Baše | neděle 26.1.2014 17:12 | karma článku: 14,99 | přečteno: 1169x