Vy chcete, aby odstoupil?

Vy chcete, aby odstoupil nejlepší ministr financí střední Evropy? Ministr takto několikrát mezinárodně oceněný a tolik uznávaný? Copak máme ještě nějakého takového?

Lidičkové, neblázněte. Všichni se proti němu spikli! Je to člověk morálně absolutně bezúhonný, takže věřím, že když ho někdo vyzve, tak se jistě odváží předstoupit nejen před vyšetřovací komisi, ale i před detektor lži. A hlavně, kde byste našli někoho, kdo by uměl tak dobře zvyšovat daně a DPH, jako on?!

No vidíte to, jste v koncích, že? Kam se podíváte, tam je prázdno a pusto. Jakýkoliv kandidát na post ministra financí v naší zemi je minimálně o řád níž než pan Kalousek. Copak byste dokázali najít někoho, kdo má podobně bohatý profesní životopis, jako je zde níže uvedený?

- absolvent ČVUT fakulta chemicko-technologické
- leden 1993: jmenován ekonomickým náměstkem ministra obrany
- roku 1994 podepsání smlouvy na dodávku nefunkčních padáků s prapodivnou firmou, kterou ministerstvo = stát = nás stály stovky milionů korun a několika parašutistům přinesly dokonce smrt!
- 1995: smlouva na modernizaci tanku T-72 za 19 miliard korun - nevýhodná
- 1997: výběrové řízení na štábní informační systém - dodnes nefunkční
- 1997: sjednání a podepsání kupní smlouvy na kasárenský areál u Námětí republiky v Praze, která byla velmi výhodná (1,4 miliardy?)
- 1997: aféra s dodávkou potravin pro armádu firmou Zeman&Zeman (úplatkářství odhaleno, vítězství odebráno, firma zrušena, jeden spolumajitel zmizen)
- 1998: získání poslanecké imunity (právě včas, začíná vyšetřování ministerstva obrany)
- 2001: usilování o získání křesla ve stínové vládě tzv. Čtyřkoalice (neúspěšné)
- 2002: znovu zvolení do sněmovny a získání křesla předsedy Rozpočtového výboru PSP ČR (již tenkrát... )
- roku 2002 zastřelen švagr a jeho společník firmy IDOS - přežil jediný společník firmy a tím je paní manželka (to je klika)
- 2003: triumf - předseda KDU-ČSL
- poté hvězda stále strmě stoupá až současným výšinám...

Tak co říkáte, lidičkové, našli byste někoho, kdo by mohl nahradit toho špičkového lékaře naší churavé, krizí se zmítající ekonomiky?

Vemte rozum do hrsti a zapuďte svoje závistivé myšlenky: opravdu není tady takového druhého jedince.

Copak nevidíte, že ty policajti (vy je snad máte rádi?!) na pana Kalouska ušili boudu a chtějí ho svými "estébáckými metodami" zlikvidovat? Ach ach, držte mu palce, aby na něj něco nenašli a aby detektor lži nelhal! Jinak je s námi konec, rozumíte, konec! HDP půjde dolu, ekonomika jak by smet a my budeme jenom sedět doma a vzpomínat na doby, kdy jsme ještě měli to štěstí být vedeni (po finanční stránce) tímto velikánem makroekonomiky!

******************************
*********************
*******

Autor: Jan Baše | pátek 13.7.2012 21:01 | karma článku: 36,15 | přečteno: 2390x