"Veřejná sbírka" za účelem získání pravdivých informací

Chtěli vybrat 80.000,-Kč. Účel? Financování necenzurovaných a pravdivých informací o dění na Praze 10. A víte jak to dopadlo?

Ještě to nedopadlo, protože projekt ještě stále běží. A o co vlastně jde?

Opoziční zastupitelé seskupení VLASTA na Praze 10 získali po několika měsících působení na zastupitelstvu dojem, že jim možnost přispět svým hlasem do oficiálních novin bude zřejmě i nadále odepřena. Rozhodli se tedy pro zajímavý čin: na webu Startovač zveřejnili projekt (https://www.startovac.cz/projekty/dobre-noviny-pro-prahu-10/) jehož cílem je vybrat peníze na vydání jednoho čísla novin, které pojmenovali "Dobré noviny pro Prahu 10".

Je to neuvěřitelné, ale v tuto chvíli, cirka 14 dní po spuštění akce, zaslalo 141 startérů (neboli dárců) celkem neuvěřitelných 105.683,-Kč! Je vidět, že v národě, který si dokázal vybrat i na svoje divadlo (a kolik to muselo asi být zlaťáků?!) je stále živý duch solidárnosti a touhy po pravdě. Takže projekt sice již v tuto chvíli splnil svůj účel - je vybráno na jarní číslo novin, ale přispívat se může i nadále, protože pokud se vybere cca 130 tisíc, tak by to mohlo vyjít i na podzimní, druhé číslo!

Ano, je to trochu na hlavu, proč si platit za informace, které by měl člověk dostat automaticky, že? Jenže musíme si uvědomit, že není informace jako informace. Státní televizi si také musíme platit, jenže pravdivost zpráv již zaručit nelze. A kdo nechce věřit zprávám na webu Prahy 10, tak si zkrátka nyní může předplatit informace z "druhé strany", tj. od zastupitelů, kteří sedí v lavicích našich zástupců teprve necelý rok a stále se nestačí divit...

Držím palce a jsem zvědav, na jakou částku se obyvatelé Prahy 10 nakonec vyšplhají! Mají na to (v tuto chvíli) ještě 16 dní, což není málo...

********************************************

**************************

*************

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Baše | úterý 31.3.2015 18:40 | karma článku: 10,70 | přečteno: 493x