Sviňská chřipka - a mám ji!!!

Nechci tady šířit poplašnou zprávu, to tedy ne! Ale ani mezinárodní organizace WHO ani novináři se zatím nedokázali sjednotit na pojmenování oné chřipky: mexická, prasečí ani nová jim zcela nevyhovuje. A tak, ač jsem nepřiletěl letadlem z Mexika, ač jsem nejedl delší dobu guláš z vepřového masa, přesto musím zvolat: dostal jsem sviňskou chřipku!

Určitě vás budou zajímat moje příznaky, protože není nad zkušenosti přímo nakaženého...

Moc toho není; pálí v krku jako čert a trochu rýmičky (takové té, na kterou ta prý silnější část pokolení umírá). Samozřejmě tělo bolí, asi tuší další komplikace a zhoršení stavu...

Nesmím to brát na lehkou váhu a přeci jen musím upravit svůj program - vždyť víte, co říkali v televizi a psali v novinách. Zůstanu déle v posteli, zruším večerní schůzku v restauraci a do práce asi pojedu autem, protože roušku jsem si ještě nekoupil a v metru je přeci tolik nevinných lidí, kteří nechtějí zemřít jenom kvůli mojí neohleduplnosti!
Jestli to zítra nepoleví, tak se začnu poohlížet po nějaké kvalitní pohřební službě. Na samotný akt zpopelnění se jistě můžu spolehnout, ale nechci, abych ležel v rakvi ještě s někým nebo tak něco, když je ta hospodářská krize!

************************************

Jistě, epidemie a pandemie jednou přijdou. Bojím se, že pak už nebude (nebo nezdude?) ani dost lidí na to, aby paniku nějakým způsobem stupňovali. (Nebo to už konečně nikoho nebude bavit?)
Ta hrůza totiž bude kolem nás a bude se nás přímo dotýkat. A potom pochopím, že málokdo opanuje svůj strach, protože když přestane fungovat vše, na co jsme si zvykli, když do potravin nepřivezou housky (protože pekárna se zastavila), když lékárna bude zavřená (protože už byla dávno vyrabovaná), když přijde hlad, zoufalství a beznaděj, pak to pochopím. Ale nechat se nakazit hysterií jen z toho důvodu, že farmaceutické firmy potřebují zvýšit obrat, tak to tedy nehodlám.

************************************

A ještě pár poznámek pod čarou:
a) V USA do dnešního dne zemřel na onu chřipku jeden chlapeček. Ano, je to samozřejmě hrozné, že zemřelo dítě, ale v těch samých USA umírá na běžné chřipky průměrně 100 lidí denně!
b) V tuto chvíli na onu chřipku prokazatelně zemřelo na celém světě od začátku (tj. asi za 10 dnů?) "nejméně 30" lidí a 1490 jich je nakaženo. (viz. http://www.novinky.cz/zahranicni/168074-pocet-nakazenych-prasecich-chripkou-v-usa-stoupl-za-den-o-tretinu.html) Každou minutu (nebo sekundu?!) přitom umírá jedno dítě na hlad či podvýživu! A mluví se o tom denně na CNN, BBC či kdekoliv jinde? Je z toho takové haló!? Ne, moc se o tom nemluví, protože sytý hladovému nevěří, a protože to dítě neumírá nám (nebo ani ne před televizní kamerou) a je to kdesi daleko...

*****************************
****************
*******

Autor: Jan Baše | úterý 5.5.2009 18:53 | karma článku: 12,68 | přečteno: 1042x