Praha 6 a její plány

Radnice Prahy 6 uspořádala výstavu (bude do 10. prosince 2012) přímo před svojí budovou, tj. na náměstí Svobody. Představuje tam svoje plány výstavby, v lepším případě zatím pouze studie a možnosti, ke kterým se mohou lehce nadprůměrně angažovaní obyvatelé Prahy vyjádřit. Jistě chvályhodný počin...

Kdo nemá to štěstí nebo čas to shlédnout na místě, může se v krátkosti s výstavou seznámit v zajímavém pětiminutovém videu zde:
http://www.stream.cz/gebrianvs/777068-gebrian-vs-praha-6

Já jsem v Praze 6 několik let "pouze" pracoval, takže se určitě nehodlám vyjadřovat ke všem zmíněným návrhům, ale vypíchnul bych pouze dva body, které se týkají nedaleko úřadu stojícího Vítězného náměstí:

a) budova LINE:
O tom, že je to HRŮZA s velkým H, která tam trčí (nebo bude trčet, pokud se tam postaví) jako kus drátu, dle mého názoru není sporu. Nevím, co v tom domě bude, ale pochybuji, že to budou pouze garáže a parkoviště. Ty by totiž toto místo potřebovalo "JAKO SŮL"! Praha 6 není schopná vyřešit ani takový problém, jako je možnost někde na 10 minut zaparkovat a něco si vyřídit. Zastupitele takové "drobnosti" většinou nezajímají v žádné části Prahy. Lepší (resp. výnosnější = točí se při tom více peněz) je postavit další několikapatrovou budovu, která sice bude jistě mít podzemní parkoviště pro "svoje ovečky", ale oblast ještě víc zahustí a situace na ulicích se ještě více zkomplikuje!
V místě, kde má stát zrůda LINE, bylo před časem jediná pořádná možnost najít místo k volnému zaparkování. Nyní již dokonce za ten kus štěrku a bláta vybírá radnice peníze, a to aniž by tam cokoliv změnila oproti předchozímu stavu! Klasika!

b) Retardéry:
Obdivuji radnici Prahy 6, že má odvahu do tak velkolepých projektů, když není schopna možná již po desetiletí odblokovat "kruháč" na Vítězném náměstí. Nevím, který génius kdysi vymyslel, že jeden pruh kruhového objezdu bude nejlépe zrušit postavení retardér, ale zřejmě se to všem zastupitelům stále líbí. Zřejmě se jim líbí dlouhé fronty (ze všech směrů) v době špičky, které jsou tímto bravurním zásahem vylepšovány. Že může být kruhový objezd o více než dvou pruzích je zřejmě zatím v této části Prahy příliš extravagantní myšlenkou.

 

Proto prosím: než začnete stavět cokoliv, zkuste zprůjezdnit Vítězné náměstí a zamyslet se nad parkováním. Vážení zastupitelé Prahy 6, je snad odstraněné retardérů nad možnosti vašeho chápání? Nebo mi chcete namluvit, že vše, včetně hlasování a vykonávání potřeby, děláte za jízdy v útrobách vašich vozů? Či snad vaše stranická grémia nejsou schopna takováto "přízemní" témata vsunout do vašich nabitých programů?

 

*************************************************
****************************
**************

Autor: Jan Baše | neděle 2.12.2012 18:15 | karma článku: 11,95 | přečteno: 803x