Pane prezidente, děkuji!

Už jsem si myslel, že nebudu moci dnes usnout, ale naštěstí to dopadlo dobře: pan profesor, prezident České republiky, mě dálkově z konference v New Yorku uklidnil. Nemusíme prý panikařit z globálního oteplování! Tak to se mi tedy ulevilo!

Jsem rád nejen kvůli svému spaní, ale i z principiálních hledisek. Myslím tím to, jak vytrvale a neochvějně setrváváte na soudružské tezi "poručíme větru dešti". Jen jste si ji mírně poupravil na "poručíme oteplování svému přání", resp. trh zmákne i nějaký ten Celsius navíc. Není nic obdivuhodnějšího než mít ustálené a pevné názory a ne je střídat jak okluzní níže a výše. Samozřejmě, pokud by i teplota na Zemi začala stoupat - což se ovšem v současné době neděje - tak trh jistě svou pružnou schopností reagovat na požadavky čehokoliv, tj. i případným požadavkům planety Země, rád a dobrovolně vyhoví.

Nezbývá mi než souhlasit s Vámi i ohledně toho, že ti, co se nás s nějakým tím oteplováním snaží vystrašit, chtějí jen a pouze zastavit životní úroveň, hospodářský růst, populační růst a vůbec pokrok jako takový! Tomu nemůžeme nečinně přihlížet! Každý, kdo má titul profesor nebo inteligenci blížící se tomuto titulu, by měl přiložit ruku k dílu, tj. otevřít pusu při každé příležitosti, a bojovat proti takovýmto snahám! Tito lidé, chtějí hlavně omezit "schopnosti člověka užívat rozšiřující se bohatství, vědu a techniku k řešení naléhavých problémů lidstva, zejména v rozvojových zemích". (citace z http://www.novinky.cz/clanek/134598-klaus-varoval-pred-panikarenim-kolem-globalniho-oteplovani.html )

Tak dobře, pane prezidente. Jsem vskutku rád, že "jsme si zvolili" tak moudrého náčelníka, který může objíždět konference libovolného typu a všude bude mít co říci. A že na to máte dalších pět let hájeného času, kdy si Vám, jako osobě na tak noblesním postu, může málokdo dovolit říci, že jste jenom obyčejný blb.
Nebo že by za to mohla prezidentská kancelář, která Vám nedokáže vyplnit smysluplněji Váš program?

Jdu spát. Ano, trochu jsem se uklidnil. Rád bych tady už jen připíchnul nové krédo: "Poručíme blbosti a pýše!" Ale jak to uděláme, přátelé!?

*****************************************************************
**************************************
*****************

Autor: Jan Baše | úterý 4.3.2008 23:45 | karma článku: 17,48 | přečteno: 1224x