Moje stopa = Naše stopa

Znáte slovo "participace"? Já ho donedávno vůbec neznal... Je to samozřejmě z angličtiny a žádný jednoduchý český ekvivalent zřejmě zatím není. Zkrátka "zapojení občanů do rozhodování o rozpočtu"...

Právě v současnosti probíhá tento projekt pod názvem "Moje stopa" na Praze 10. Dalo by se to také nazvat "Občané sami sobě": sami si vymysleli projekty a sami si mají také rozhodnout, které z nich bude MČ Praha 10 realizovat.

To "sami"je samozřejmě trochu nadnesené, protože radnice vše musela koordinovat, organizovat a zastřešovat, nicméně bude mít z toho vcelku velmi kvalitní výstupy pro realizace, které bude moci uvést v život s vědomím, že je lidé chtějí.

Hlasování probíhá do pátku 26. února 2016 včetně, takže pokud máte nějaký vztah k Praze 10, tak můžete dát svoje hlasy (můžete svůj hlas totiž dát až čtyřem projektům!) na https://www.d21.me/vote/N1nmKGXKl.

Více info o participačním projektu Prahy 10 najdete na www.moje-stopa.cz.

A pokud byste nevěděli, kterému projektu dát hlas, tak mohu doporučit: projekt č. 38, ve Strašnicích je totiž jeden z nejlepších ;-) https://www.facebook.com/nasestopa/

******************************************************************

************************************************

*****************************

 

Autor: Jan Baše | sobota 20.2.2016 17:20 | karma článku: 7,47 | přečteno: 311x