Kuřobudka jak má být!

V jedné nejmenované rakouské továrně jsem narazil na pěkné řešení, kterým byl vyčleněn prostor pro kuřácké spolupracovníky. Pokud to bylo jediné místo, kde se dalo "venku" kouřit, tak to mělo jistě i výchovný význam. Nedovedu si představit, že by někoho mohlo bavit pokuřovat a být zavřený v takovéto "vitríně"...

Jinak to ale nemá chybu: vzduch tam může proudit spodem, takže nehrozí ani udušení kuřáků ani zhasnutí cigarety. Navíc při obsazenosti 5 pracovníky a více může atmosféra v budce zhoustnout natolik, že další příchozí již ani nemusí nic zapalovat a stačí mu v podstatě  pouze zhluboka dýchat. Pasivní kouření v takto hustém vzduchu musí být jistě nezapomenutelné.

Ale aby nedošlo k nadměrnému zahulení, tak spaliny mají možnost plynule odcházet horními průduchy. Ty jsou již v takové výšce, že ani vzrostlejší nekuřácká osoba jdoucí kolem již není zplodinami zasažena! A menší průduchy na hranách šestihranu jsou jen malé, takže okolní prostředí je opravdu ochráněno proti "vůni" tabáku i v případě nežádoucího bočního větru.

Jelikož závod byl mimo provoz, tak jsem ani toto úchvatné zařízení neměl možnost vidět v provozu. Každopádně by to bylo zajímavé mít jej na dohled z kanceláře zodpovědné osoby, která by sledovala jeho obsazenost, jednotlivým pracovníkům dělala čárky a následně tiskla grafy na místní nástěnku.

Výrobci této kuřárny dávám plný počet bodů a doufám, že mu tento výrobek jde hodně na odbyt. V horším případě mu přeji, aby tento podnikatelský záměr nebyl důvodem k vyhlášení bankrotu...

******************************

******************

*****

 

Autor: Jan Baše | neděle 11.5.2014 11:02 | karma článku: 9,98 | přečteno: 814x