Jaroslav Dušek - jaký je?

Je to jen malé doporučení: pokud máte rádi herce Jaroslava Duška a najdete minimálně 74 minut času, doporučuji na netu shlédnout dokument ČT2, který odvysílala v sobotu 15. 9. 2012.

Jestli znáte Jaroslava Duška pouze z jeho vystoupení ve filmových "kusech", budete možná dost překvapeni: ve filmech totiž většinou ztvárňoval zcela  odlišné typy lidí, než jakým sám je. Kdo ale shlédl nějaké jeho představení nebo s ním minimálně četl nějaký rozhovor, tak již jistě ví, že pan Dušek není jenom "známý herec". Řekl bych naopak, že jeho filmové role jsou až 2. či 3. kategorie z jeho osobnosti, když je srovnám s názory a s moudrostí, s kterou vnímá svět a žije svůj život.

Jistě, asi málokdo tady poslouchá kameny, takže se pan Dušek opravdu dostává svými naprosto otevřeně sdělenými názory do mušky všech materialistů a nic neslyšících skeptiků, ale i to je na něm hezké a obdivuhodné: dokáže nejen lidi pobavit, ale také se nebojí se otevřeně přiznat k něčemu, co je většinově zcela nepřípustné a "nenormální". Odvaha zdobí a je ozdobou všech silných a výjimečných jedinců...

Možná jsem to s tou chválou lehce přehnal, ale nemohu jinak. A nemohu ani přestat, protože chci pochválit i ČT2, že opravdu nabízí absolutně nejkvalitnější program a konkrétně v tomto případě, že vůbec takový dokument natočila. Díky.

Konec zbytečných řečí, pokud máte chuť se zamyslet nad světem, nad tím, jak žijete a co všechno může být třeba jinak, tak s chutí do toho.

Když kámen promluví

A pokud zrovna nemáte oněch 74 minut času, tak se na to podívejte třeba jindy... Jak se píše na webu, "Licence pro internetové vysílání skončí 14. 12. 2016.", takže na to máte ještě pár let času :-)

**********************************************
*************************
*******

Autor: Jan Baše | sobota 22.9.2012 20:51 | karma článku: 15,84 | přečteno: 1484x