Jak vydělává zoufalá Praha 10 na občanech? 1 hodina = 200Kč!

Pokračování mého pátrání po tom, kolik MČ Praha 10 zbytečně utratila za "naředěné" referendum. Již ve svém návrhu MČ plánovala vyhodit z okna ca. 3,5 milionu korun, dozvím se ale, kolik vyhodila skutečně?

Již jsem o tom psal dvakrát, takže se zdá, že se z toho stává seriál. Pro pořádek to tady ale stručně shrnu:

- MČ Praha 10 ve snaze znepřehlednit občanské referendum vyhlásilo referendum, které z nesmyslných důvodů rozdělilo na 3 části.

- tím se referendum plánovaně a zcela zbytečně prodražilo oproti tomu, kdyby se všechny otázky odpověděly najednou. V návrhu se předpokládalo ca 1,7 mil. Kč za jedno kolo, tzn. vyhozené peníze ca 3,5 milionu Kč.

A někde zde začíná nové pokračování...

Napadlo mě, že částka v návrhu vůbec nemusí souhlasit s reálnými náklady. Podal jsem proto přes zákon č. 106 o právo na informace (http://www.infoprovsechny.cz/) žádost o vyčíslení skutečných nákladů na toto referendum. A co jsem se dozvěděl?

Přišel mi dlouhý čtyřstránkový dopis, v kterém je mi vysvětlováno, že tyto údaje úřad označil "za mimořádně náročné vyhledávání". "Celková náročnost byla určena na 2 hodiny." Podle sazebníku je 1 hodina honorována 200,-Kč. To tedy znamená, že mi mnou požadované informace poskytnou, ale až po zaplacení 400,-Kč!

Takže nová strategie naší městské části, kde kmotři stále vrkají, akorát s hrdličkami z ANO: občane, chceš informace o tom, jak pěkně hospodaříme? Dáme ti je, ale zaplať! Tomu se říká služba občanům :-)

Níže přikládám originální kopie dopisu, aby si každý (kdo by chtěl a měl na to sílu) mohl přečíst doslovné znění oněch canců.

Tak uvidíme, jak to půjde dál. Prý se můžu odvolat... pěkné. Že bych zpochybnil to, že budou na sbírání dat k mému dotazu potřebovat 2 hodiny? Inu, to bude oříšek ;-)

***********************************

**************

******

Autor: Jan Baše | pátek 9.1.2015 18:18 | karma článku: 9,87 | přečteno: 662x