Jak humánně zabíjet slimáky?

Je to trochu nechutné téma - slizký a vše žroucí slimák. Kdyby byl jeden nebo dva, ale ono jich jsou celé armády a co jim zachutná, tak to zlikvidují! A tak, jelikož potřebuji poradit, tak kde jinde, než zde, mezi čtenáři blogů na iDnes…

 

Sypání takových těch modrých krystalek, to znám. Je to ale chemie a navíc to může sežrat i někdo jiný než zrovna slimák…

Že lezou pod prkno, to také znám, ale mě jde o to, co když je již nasbírám a mám jich 5, 10, 15 nebo i mnohem víc. Co pak s nimi, aby se zbytečně netrápili?

Plavat umí – ze sudu s vodou vylezou hravě. Házet je k oblíbeným sousedům asi také není nejlepší způsob: jednak se klidně vrátí a jednak to sousedské vztahy zrovna neposiluje. Ze země po zasypání v pohodě vylezou. Zavírat je do sklenic a sypat vápnem – no nevím… Pak je tady spousta metod, z kterých nejsem nijak nadšen: rozšlapávat je, půlit rýčem, přestřihávat nůžkami či pálit (když je oheň). Brrrrrrrrrrrrrrr!

Zná někdo prosím vás metodu zabíjení těchto nežádoucích tvorů, která je pro ně jak humánní, tak snesitelná pro citlivějšího jedince? Děkuji za rady!

***************************

**************

*****

Autor: Jan Baše | úterý 13.8.2013 22:10 | karma článku: 12,55 | přečteno: 1986x