Jak dlouho ještě přežije BLOG?

Před dvěma měsíci, 11. ledna 2016, mi přišel email, v kterém jsem byl upozorněn na to, že blog na www.denik.cz ukončí příští den provoz, a to doslova "kvůli nezájmu uživatelů"...

Mírně jsem oponoval autorovi emailu a poukazoval na nezájem i samotného VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., které pro blog neurčilo ani žádného administrátora a celkově blog nikterak nepodporovalo. Dá se říci, že celé to prostředí nechalo vydavatelství téměř 9 let (blog byl spuštěn někdy začátkem roku 2007) svému osudu.

Místní prostředí se vyznačovalo tím, že tam psalo vždy maximálně 10 až 15 aktivních blogerů, kteří se časem neustále obměňovali kolem několika členů "tvrdého jádra" :-) Některé blogy tam třeba několik dnů nedostaly žádné nové kamarády. :-) Diskuze v podstatě neexistovaly. Přesto mě vždy udivovalo, jakou čtenost tam zveřejněné blogy měly: mnohem větší než zde na iDnes, což bylo vidět obzvláště v roce 2015 po spuštění inovovaných stránkách zde na iDnes. (Zřejmě lepším pořadím ve vyhledávačích?)

Zřetelným znakem byla i téměř rodinná atmosféra, která byla umocňována i mnoha příspěvky týkajících se dětí, rodin, výletů či osobních fotografií. Nikdo nikoho neurážel, nikdo nikoho neosočoval ... ale nic moc se člověk ani (skrze diskuzi) nedozvěděl.

Měl jsem to prostředí rád... ale ano, zájem o to byl malý a chápu - všeho do času. Pan ředitel mě upozornil i na to, že "v době sociálních sítí služby jako blog přestávají být využívány." Co myslíte, je to pravda? Bude blog převálcován Facebookem, Twitrem a dalšími novějšími komunikačními technologiemi? Myslíte si, že i zde dostaneme jednoho dne email s datem ukončení těchto stránek?

Inu, jsem na to zvědav...

***********************************************

********************************

***************

Autor: Jan Baše | čtvrtek 10.3.2016 18:47 | karma článku: 14,04 | přečteno: 518x