Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VR

varix

25. 3. 2009 9:15
Paroubek je husita

On se k tomuto svému vyznání víry hrdě hlásí, tak se nedivme i tomu PROTI VŠEM.

Když už jsme u toho husitství, je zajímavé podívat se do historie, co této zemi přineslo: po období rozvoje země a stability za Karla IV. nastalo období rozvratu a utrpení obyčejných lidí za husitských válek. 

Husitství přišlo s ideálem sociálně spravedlivého státu a rovnosti všech. Pokračovalo to ale tím, že najednou si byli někteří více rovni než ti druzí. A skončilo to tím, že husitské vojsko Prokopa Holého už mělo s husitství společný jen znak kalicha a kněze, ideály už ale ne. Bylo to jen vojsko námezdných žoldnéřů města Tábora, které, po porážce ve spanilých jízdách venku, začalo drancovat českou zemi. K jeho zničení se potom spojili strany podjednou i podobojím. 

Studium historie může být v mnohém inspirativní i pro dnešek. Kolik lidí ale, bohužel, dnes historie zajímá!

Je docela pikantní, že se k husitské víře hlásí i Václav Klaus.

0 0
možnosti
VR

varix

25. 3. 2009 9:27
Re: Paroubek je husita

Bylo by příjemné pro tuto zemi, kdy Václav Klaus zkusil být druhý Jiří z Poděbrad, který opět zemi sjednotil. Ale chronologicky to nesedí, Jiří z Poděbrad se dostal k moci až o hodně později po skončení husitských válek. Spíš vychází analogie Václava K. s Václavem IV. (i když ten byl katolík).

Když už jsem u těch analogií, tak tu dnes máme i politika s iniciálami JP, ale u toho analogie s Jiřím z Poděbrad už vůbec nesedí. Ten lidi v téhle zemi spojovat moc neumí, zato štvát je proti sobě, to umí dokonale. 

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

25. 3. 2009 8:27
Paroubek je

vděčné téma.Tato vláda musela skončit,když už pro nic jiného,tak kvůli projevům Topolánka,Kalouska a Bursíka.To co včera předvedli,byla vysoká škola arogance,lhaní,urážení a ukázka hlouposti.

0 0
možnosti
JB

base2

25. 3. 2009 8:34
Re: Paroubek je

Včera jsem to neviděl, ale dovedu si to představit :-/ Jenže, přiznejme si, kdy bylo nějaké zasedání z parlamentu "koukatelné"? Kdy se tam páni a dámy poslanci nehádali, neuráželi a tak podobně?

0 0
možnosti
MN

boruvka

25. 3. 2009 7:22
Jsou to oranžoví termiti

ničí a jenom páchají škodu.

0 0
možnosti
S

ski

25. 3. 2009 4:42
ODS zavedla nulovou toleranci a mafiánské

praktiky  na naší politické scéně  když byla v opozici a nelze zapomenout na vystupování politiků  ODS v médiích, kde při jakékoliv příležitosti pod heslem "čím hůře tím lépe" pouze útočili na ČSSD za viditelné snahy našich "objektivních" medií, aniž by přinášeli řešení problému vyjma kalkulaček,peněženek,černých knih,vykonstruovaných kauz,katastrofických scénářů až po zmanipulování voleb! Pro vyslovení nedůvěry tehdejší vládě se neodhodlali z "politické kultury" ale jenom proto, že neměli zajištěnou alespoň teoretikou možnost zisku 101 hlasů resp. proto, že ještě tehdy důsledně nepoužívali    "demokratické nástroje ods" tj.pozitivní a negativní motivaci!!!

0 0
možnosti