Další ostuda Prahy 10 - opoziční zastupitelé si musí vydávat svoje noviny

Tedy nemusí, samozřejmě, ale pokud chtějí někde prezentovat svoje názory, myšlenky či svou práci, tak MUSÍ, protože v radničním periodiku pro ně prostě a jednoduše "není místo". Renata Chmelová to nazvala pěkně - tichou blokádou...

Na Praze 10 se nepovedl ten pěkný kousek jako na Praze 7 nebo 11, totiž odstavení vládnoucích klik od korýtek. ANO 007 - pod vedením zkušené velitelky paní Kleslové - se raději spojilo (nebo to dostalo příkazem?) se starými kamarády a tak vše zůstalo při starém. Ale ne tak úplně, protože...

a) kandidáti koalice VLASTA, se do zastupitelstva dostali. Takže tito občané již nejsou "pouhými" občany, ale zastupiteli.

b) jenže oproti minulému volebnímu období zřejmě koalice ANO+ODS+ČSSD+KSČ+SZ+Zoufalíkovci vzala otěže pevněji do svých rukou a dělá to velmi "šikovně": nedává ve svých novinách (http://praha10.cz/kontakty/dalsi-dulezite-kontakty/noviny-p10.aspx), které mají náklad 75.000 výtisků, těmto zastupitelům žádný prostor.

Tichá blokáda se dá odblokovat pouze akcí. A VLASTA přišla se zajímavým nápadem: vyzval spoluobčany, aby přispěli na vydání novin, v kterých by se dozvěděli "trochu jiné" informace, než jsou podkládány v radniční tiskovině. Něco jako sbírka na Národní divadlo :-) Na Startovači spustila k 18. 3. 2015 sbírku pro tento projekt: https://www.startovac.cz/projekty/dobre-noviny-pro-prahu-10/.

Chtějí vybrat 80.000,-Kč na vydání novin s nákladem 50.000 výtisků. Inu, je to výzva! Chceš se, spoluobčane, něco dozvědět a jsi ochotný pro to dokonce i něco přispět nebo nad tím jen mávneš rukou? Ha?!

**************************************

********************

*********

Autor: Jan Baše | pátek 20.3.2015 17:53 | karma článku: 8,68 | přečteno: 234x