Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Abulafia

25. 2. 2008 9:31
nejen ústava

Souhlasím, nezáleží pouze na ústavě, ale na celkovém klimatu země, na síle a podpoře jednotlivých stran, na jejich ochotě  dohodě atd... Např. některé země v latinské Americe mají stejné nastavení ústavy jako USA - v USA to funguje, v latinské Americe jsou často režimy zablokované.

Mimochodem, čistě podle ústavy je asi nejméně demokratickým státem v Evropě Dánsko.

0 0
možnosti

Standa

25. 2. 2008 6:37
Prádelna

Zapomínáte, že je to především pračka peněz.

Počet obyvatel je 34 905.  Podíl cizinců na

obyvatelstvu je

34 %. Založte si taky svůj stát a perte prachy gaunerům.

0 0
možnosti
MN

lunak

25. 2. 2008 10:36
Re: Prádelna

Lichtenštejnsko má celní a personální unii se Švýcarskem. Proto i politické zřízení se částečně podobá tomu u sousedů. Co se týče pračky peněz, tak do tohoto hodnocení by se dostaly i další státy - Lucembursko, Rakousko, samozřejmě Švýcarsko, a le také Velká Británie, tedy země, pro které je bankovní tajemství svaté. Podle mého názoru jsou ale největší pračkou Spojené státy s největším podílem šedé ekonomiky na světovém trhu. Je více než diskutabilní, zda možnost prolomení bankovního tajemství je v rámci boje proti organizovanému zločinu účinná. K informacím o účtech klientů se tak totiž mohou dostat nejen policisté asoudní systém, ale jejich prostřednictvím i právě zločinc. Případně můžou získané informace sloužit pro vydírání politiků a byznysmanů a celkově tyto tendence podkopávají důvěru klientů v bankovní systém. Peníze se dají vyprat i jinak, než právě přes banky.

0 0
možnosti

Majkl

25. 2. 2008 3:00
Hrusky a jabka

Lichtenstejnsko je dedicna (byt parlamentni) monarchie, CR je republika s tradici parlamentarismu (tedy nikoli prezidentsky system jako maji treba za vodou).

Chapete ten rozdil?

0 0
možnosti

Pražák Roman

24. 2. 2008 23:21
Volič Národní strany

Karma!R^[>-]

0 0
možnosti