Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dr No

24. 3. 2009 10:23
Je hnusné a neetické zbíjet jakéhokoliv živého tvora

ale v případě těch tuleňů si to lidé ani nemůžou zdůvodnit nějakou potřebou. Ty kůže, získávané za cenu surového masakrování tisíců bezbranných zvířat, ve skutečnosti nikdo nepotřebuje. Člověk si dovede vyrobit materiály srovnatelných nebo lepších vlastností jiným způsobem. To co se děje v Kanadě je čiré barbarství a ostuda lidské společnosti, která si říká civilizovaná.

0 0
možnosti
TI

TristanTzara II.

24. 3. 2009 10:35
Re: Je hnusné a neetické zbíjet jakéhokoliv živého tvora

Co je na tom hnusného a neetického?

To je normální, ne?

Jeden tvor zabije jiného, aby sám přežil :-P

PS: tím samozřejmě neříkám že je v pořádku zvířata brutálně ubíjet Rv

0 0
možnosti
MV

Martin V

24. 3. 2009 7:26
Krásná zvířátka

Bílá hebká kožešina a velké hnědé oči - takové zvíře přinese spoustu příspěvků od rozněžněných dárkyňR^

0 0
možnosti
TK

osvetitel

24. 3. 2009 3:23
Dokud to bude pro ty lidi tam nejlepsi

a nejvynosnejsi moznost  obzivy, tak se nic stejne nezmeni ! S normalnim reznictvim bych to zabijeni tech tulenich mladat osobne nesrovnaval,protoze prece jen u tech domacich zvirat jsou lide u jejich zrodu a neco do nich "investuji" ,kdezto u tech tulenu pouze "berou" z prirody, cimz nechci naznacit ze to zabijeni tech domacich zvirat je o mnoho "citlivejsi"! A celkem je to zabijeni tulenich mladat opravdu nechutne, jakym stylem se to provadi, jen proto aby se neposkodila kuze, a prislo to lacino! Mozna ze az nebude poptavka zese to zmeni, jinak pochybuji ,protoze pro ty mistni lidi je to nejen zdroj obzivy ale i tradice.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

24. 3. 2009 3:31
Re: Dokud to bude pro ty lidi tam nejlepsi

Ps.Stahnul jsem si stary Ceskoslovensky film  "Fararuv konec",a ta zacinajici scena kde po domacku zabiji to prase,byla take dost nechutna! Kulku do hlavy skrz tlamu ,ktera pri te  tluste makovici prasete celkem moc nevyresi,a pak ho zatimco rve a cukase krajet nozem ! Opravdu o nic estetictejsi nezli to zabijeni tulenu,obvzlast kdyz k vam to prase jde duverive pro zradlo.;-)

0 0
možnosti
SP

kiv

23. 3. 2009 23:57
Děkuji nechci

pane Baše :-/

Jednak tuleni se zpravidla nevyskytují v těchto šířkách a pak mám trochu pocit, že ožehavých, opravdu ekologických  problémů tu máme dostatek i bez tuleńů ... :-) Jinými slovy, je čistě Váš problém se nechat potopit na  na nějaké té Green Warrior (což by asi bylo to nejlepší, co by nás ostatní mohlo potkat)  a tak si to užijte ale laskavě nepruďte zde ve střední Evropě s tuleni ... :-):-)  Stejně tak těžko prodáte své greenies  bláboly křovákům, že nemají pálit velbloudí trus ,  bo má vysoký obsah CO2 ....   

0 0
možnosti
K

katkaBK

24. 3. 2009 0:01
Re: Děkuji nechci

asijste si nevšiml, že to zrovna má projednávat EP, kde máme poslance, takže chceme, aby se proti těm zvěrstvům postavili, kapišto?

0 0
možnosti
JB

base2

23. 3. 2009 23:53
Zase pár filozofů...

Koukám, že se jich zde zase pár sešlo a to pod vedením markabartose.

Diskuze je opravdu od slova diskuse, ale někdy se nedá nic jiného než žasnout (od slova ŽASNOUT). Milion zvířat je méně než 1 člověk... Bojím se, že kdyby se každý lidský život měl srovnávat s nějakým zvířecím, tak by "lidstvo" mělo velký problém uhrát fifty-fifty. Ba co víc, jsem přesvědčen, že by prohrálo...

0 0
možnosti
K

katkaBK

23. 3. 2009 23:55
Re: Zase pár filozofů...

ano, je to hrůza, tyto názory...Rv je z toho až smutno, jak se  někteří cítí býti NADLIDMI, či co.

Jenže právě ti moudřejší a silnější by měli chránit slabší, a ne ještě vykřikovat "já jsem tu král a můžu vraždit koho chci ;-€;-O(Y)

0 0
možnosti
VPB

Jadyk

23. 3. 2009 23:17
Když už bych chtěl psát tak rozohněně,

možná bych předtím zagůglil, abych nepsal slova jako prý...;-)

http://www.furcanada.com/skins-furs-and-hides.html - například.

Také jsem slyšel, že v Africe zrovna začíná sezóna lovu malých černoušků. Sekají jim ručíčky a nožíčky. Tak o prosím připište k tě tuleňíkům. Malí černoušíci to také jistě uvítají.:-P

0 0
možnosti
VT

marvinka

23. 3. 2009 23:11
..

Karma. Co je lidského na brutálním zabíjení jakýchkoli zvířat.. :-©

0 0
možnosti
M

marekbartos

23. 3. 2009 23:09
tuleni víc než člověk?

já teda nevím, ale všechny podobné ochranářské kampaně pro mě vždycky byly krajne nedůvěryhodné. už jenom proto, že je vyčleněna zcela uměle jedna skupina, živočišný druh a je mu věnována přehnaná péče. navíc právě tito tuleni jsou v těch oblastech dramaticky přemnoženi a není v žádném případě nedochází k jejich decomování. další důvod je ten, že na prodeji kožešin a tuků jsou závislé celé rybářské kolonie, které jednak nahrazují kožešinami příjmy kvůli chybějícím rybám, které tuleni sežrali a jednak není vhodné období pro lov. kdo nahradí těmto lidem případné ztráty? tuleni mají větší právo přežít než člověk? ono totiž mnohdy jde v případě tamějších rybářů o přežití. navíc veškeré hysterické kampaně jsou odvozeny jenom z toho způsobu zabíjení a toho, že na bílém sněhu je vidět docela výrazně červená krev. je to prostě jenom drastické divadlo, kterého se naši ochránci všeho živého kromě člověka, rádi chopí. bohužel.

0 0
možnosti
K

katkaBK

23. 3. 2009 22:43
karma

R^

0 0
možnosti