Chcete mít v Praze 10 referendum?

Pokud v této městské části máte trvalé bydliště, tak můžete svým podpisem vyjádřit svou chuť svolat referendum, které jediné může zvrátit prapodivné směřování výstavby nové radnice Prahy 10 za stovky milionu korun.

Pro to, aby městská část musela o něčem vyhlásit referendum, je potřeba nasbírat minimálně 8300 podpisů občanů žijících v této městské části. Je to 10% právoplatných obyvatel Prahy 10, je to hodně nebo málo?

Na fyzické "sehnání" těchto podpisů to je určitě víc než hodně. Osm tisíckrát vysvětlovat o co se jedná, proč tady nějací dobrovolníci tráví svůj volný čas sbíráním podpisů, proč je nutné, aby referendum zvrátilo nějaké hlasování zastupitelstva, co vlastně ti zastupitelé odhlasovali, jak víte, že je to špatně, proč by mě to mělo vlastně zajímat .......... dovedu si představit ty vleklé, opakující se a mnohdy ubíjející diskuze. Smekám před všemi, kteří to dělají a díky nimž je již nyní v podpisových arších kolem třech tisíc podpisů!

Proto jestli to tady čte někdo z Prahy 10, kterému nejsou věci veřejné ukradené, nechť se podívá na webové stránky, které tady sice nesmím přímo uvádět (prý bych porušoval Kodex), ale které jsou referendumpraha10 (před tím a za tím je to, co tam bývá :-)).

****************************************

************************

***********

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Baše | pondělí 9.6.2014 18:58 | karma článku: 8,05 | přečteno: 255x