Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Jiří Míka

10. 3. 2008 9:59
Musíme

si připomínat nejtotalitnejší země na svete,protoze jinak bysme snad mohli mit pocit,ze nejtotalitnejsi je USA.

0 0
možnosti

Pavel11

10. 3. 2008 8:19
To neřeším

Je mi uplně jedno jak se zacházi s teroristy,oni se nás také neptají zda si nechceme přesednout.

0 0
možnosti
JB

base2

10. 3. 2008 13:42
Re: To neřeším

Aha, no možná to nebudete řešit do chvíle, než Vás za něj také označí :-/

0 0
možnosti

Barry Goldwater

10. 3. 2008 8:06
Zlatá Amerika 6

Ruská média upozorňují, že otrávení bývalého agenta ruské tajné služby Alexandra Litviněnka v Londýně potvrzuje to, co je známo již déle: Kritizovat Kreml je nebezpečné. Případů jsou spousty. V Moskvě byla zastřelena Anna Politkovská, novinářka, která kritizovala ruské tažení v Čečensku. V roce 2004 byl zase zabit Paul Chlebnikov, další rebelující novinář, který se často zaměřoval na korupci. Od příchodu Vladimira Putina k moci se s životem rozloučily desítky dalších novinářů. A nejen novinářů: V roce 2004 byl dioxinem otráven tehdy kandidát a nyní ukrajinský prezident Viktor Juščenko, soupeř chráněnce Kremlu v ukrajinských prezidentských volbách.

0 0
možnosti
JB

base2

11. 3. 2008 18:43
Re: Zlatá Amerika 6

Já vůbec nepochybuji o tom, že v Rusko je to přímo o život, ale, jak už to někdo poznamenal, Rusko málokdo řadí mezi demokratické státy, kdežto USA se za ně nejen vydávají, ale mnoho lidí je považuje přímo za symbol něčeho takového.

0 0
možnosti

Barry Goldwater

10. 3. 2008 8:02
Zlatá Amerika 5

Známá ruská novinářka Anna Politkovská, která byla zastřelena v Moskvě, se chystala vydat další svědectví o bezpráví v Čečensku. Podle její mateřské redakce připravovala Politkovská v poslední době materiál o únosech a mučení lidí v Čečensku a odpovědnosti čečenského premiéra Ramzana Kadyrova za ně.

0 0
možnosti

Barry Goldwater

10. 3. 2008 7:27
Zlatá Amerika 4

Podle Amnesty International jsou nejčastějšími oběťmi mučení ze strany státního aparátu pachatelé a podezřelí ze spáchání trestných činů. V 70 zemích světa jsou oběťmi i političtí vězni, v 60 zemích světa byly zaznamenány oběti z řad neozbrojených demonstrantů. V řadě zemí jsou oběťmi také postižení lidé a lidé pronásledovaní kvůli svému původu nebo víře. Při uvažování nad těmito řádky je třeba vzít v potaz velmi odlišné zákony v řadě zemí a také úroveň jejich justice - stát se zde pachatelem trestného činu (o podezření z jeho spáchání ani nemluvě) může být mnohem "snazší", než v naší domovině.

0 0
možnosti

Barry Goldwater

10. 3. 2008 7:24
Zlatá Amerika 3

Podle nové zprávy Amnesty International dochází v Číně zcela běžně a

systematicky k mučení obyvatel. A to nejen ve všech státních

institucích, od policejních stanic až po "převýchovné pracovní tábory",

ale také přímo v domácnostech občanů, na pracovištích i na veřejnosti.

Obětí mučení se přitom může stát prakticky kdokoliv.

0 0
možnosti

elwir djangala

10. 3. 2008 7:28
Re: Zlatá Amerika 3

To máte pravdu, ale kladete tím rovnítko mezi nedemokratickými režimy a Amerikou- státem, který se tváří jako nejvíce demokratický a těmito režimy opovrhuje.

0 0
možnosti

elwir djangala

10. 3. 2008 7:23
Mr. Bush

se pouze hrdě hlásí k výdobytkům naší západní civilizace- křižácká tažení+ španělská inkvizice. Pouze se kacířství zaměnilo za terorismus a víra v pravého Boha v zavádění demokracie. Jsme v kruhu, přátelé.

0 0
možnosti

Barry Goldwater

10. 3. 2008 7:19
Zlatá Amerika 2

Podle výroční zprávy další mezinárodní lidskoprávní organizace Human Rights Watch se v Rusku objevuje policejní násilí ve stále větší míře a je používáno k vynucení přiznání nebo k tomu, aby policisté donutili zadržené mlčet o děsivých podmínkách ve vyšetřovacích vazbách. Ženy jsou podle zjištění Amnesty International oběťmi mučení a špatného zacházení ve vyšetřovací vazbě v celé Ruské federaci, avšak pachatelé mučení a špatného zacházení se těší značné míře beztrestnosti s malou pravděpodobností obvinění za své činy.

0 0
možnosti

Barry Goldwater

10. 3. 2008 7:19
Zlatá Amerika 1

Obavy Amnesty International pramení z informací, které má o situaci v Ruské federaci k dispozici. Mučení v ruských věznicích stále představuje rozšířený prostředek vymáhání doznání u obviněných. Dle informací Amnesty International používá ruská policie za tímto účelem různé metody brutálního nátlaku včetně elektrických šoků, znásilňování a vyhrožování rodině obviněného. V jedné z posledních výročních zpráv AI se doslova uvádí, že podmínky ve vězeních jsou tak ubohé, že je možné je hodnotit jako kruté, nelidské, nebo ponižující zacházení. Podle výroční zprávy další mezinárodní lidskoprávní organizace Human Rights

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

10. 3. 2008 8:42
Re: Zlatá Amerika 1

muzete mi rict jaktoze citujete levicacke komunisticke organizace jako Amnesty International? neni to trosku proti vasemu presvedceni?

0 0
možnosti

Downtown

10. 3. 2008 6:29
To chce klid

Pokud se nekdo domniva ze existuje zeme kde se nepouzivaji pri vyslechu metody srovnatelne s americkymi ,tak asi dobre nechape kde je. Ujistuji vas ,ze takova zeme neni ,naopak vetsina je mnohem horsich!

0 0
možnosti