Bude Putinov, Paroubkov nebo Topolánkov?

Zase jsem se něco dočetl... Podle sdělení ČTK navrhla skupina občanů měst Saratov a Engels spojit obě města v jedno a nazvat ho po svém báťuškovi Putinovi. Jak konkrétně to myslí, jestli by to byl Putinograd, Putinov nebo prostě Putin, to jsem se již nedočetl. Ale tak jak tak, není to i pro nás dobrá inspirace?

Myslel jsem si, že když dám do vyhledávání na www.mapy.cz "Klausov", nebudu vědět, na který se mám podívat dřív. Ale místo toho na mě vyskočila věta - "Pro zadaný dotaz nebylo nic nenalezeno." Je to vůbec možné nemít v republice alespoň jednu vesnici pojmenovanou po panu prezidentovi?

Obdobně jsem dopadl s "Topolánkovem" či "Topolánkem". Pouze část obce Chrudim se jmenuje Topol, ale to nemohu uznat.

Že by existovala nějaká obec "Paroubek" mě tedy ani ve snu nenapadlo. Také že neexistuje. Ale vyskočilo na mě hned šest odkazů na různé pány Paroubky: od hotelové branže, přes automobily až k výpočetní technice. (Topolánků tam byli jenom tři, takže Paroubkové to v tomto vyhledávacím souboji vyhráli na plné čáře.)

No a co s tím jako počít? Inu mohla by se najít nějaká skupina občanů, nebo rovnou tři skupiny, které by mohly požádat přejmenovat tři vesnice nebo třeba i města po těchto třech populárních státnících. Obzvlášť Paroubkov by "stál za to", ač nutno přiznat, že prezidentského postu ještě (naštěstí) nedosáhl. Ale žijeme přeci v Kocourkově, tak proč by ne, že? Záleží jen na nás...

 

Autor: Jan Baše | sobota 15.12.2007 0:07 | karma článku: 8,65 | přečteno: 1038x