Balení kufrů po klausovsku

Náš milý pan prezident nezklamal: jeho funkční období pomalu končí, a tak se snaží zachránit, co se dá (resp. koho se dá). Nebo byl pohnutkou pro vyhlášení amnestie jeho vrozený cit pro spravedlnost?

Pan Klaus mě tímto svým činem přesvědčil: je to slušný člověk který nechce, aby se občas domáhal svých práv déle než 8 let. Ano, soudy mají kauzy řešit rychleji, vždyť je to hanba! Nemám s panem profesorem osobní kontakt, nicméně jeho jednání, které přineslo jistou radost do 7 tisíc srdcí, si nemohu vysvětlit jinak, než že je opravdu vnímavý a citlivý člověk. Jinak by přeci nechtěl v tom vánočním čase potěšit tolik lidí najednou!

Moje představa je asi následující:
a) pan profesor již během adventu začal přemýšlet, jak potěšit spoluobčany, když už od nového roku budou mít zvýšené DPH
b) jistě došlo na ztišení a meditace, při kterých přišla myšlenka vyhlášení amnestie
c) zároveň si pan profesor vzpomněl na čas před dvaceti lety, kdy byl osobně při vzniku ČR, resp. při domluvě o rozpadu Československa. To byla krásná doba... Co takhle amnestii napasovat na toto důležité (když jsem byl u toho, tak to MUSÍ být DŮLEŽITÉ) výročí?
d) vězení jsou stejně plná, tak proč vězeňské správě trochu nepomoci?
e) ano, amnestie bude tím správným dárkem, protože navíc seberu možnost amnestovat tomu, kdo nastoupí po mně: kdo by potom ve vězeních zůstal?
f) navíc těch spousta známých tváří, s kterými jsem se během těch dvaceti let poznal, a které to trochu "přeťápli"... Myslím, že mi to nezapomenou a možná mě i poplácají po zádech.

Omlouvám se, trochu jsem se nechal unést svou představou. Samozřejmě, já nejsem pan profesor a tak nemohu vkládat do jeho úst své myšlenky. Ale tak jako tak, ať myšlenka amnestie u pana Klause zrála a rodila se jakkoliv, myslím, že jej může těšit všeobecná podpora lidu.

Uvedu pouze jeden příklad za všechny.

V článku na Novinkách "Prezident amnestií srazil okradeným šance na náhradu škody" (http://www.novinky.cz/) je v diskuzi jistě mnoho k tomuto tématu. Ovšem "Názor s nejvíce souhlasnými hlasy" mluví za vše. Napsal jej Kamil Němec z Kardašovy Řečice, cituji:

---------------------------------------------

NEPŘEDBĚHL MISTR JAN HUS DOBU? Úryvek z jeho kázání.

Tak jako hejno krkavců snesli se na tuto zem, aby vyklovali každé zrnko zlata a stříbra. Nemají slitování. Jejich srdce zledovatěla touhou po bohatství. Se vším kupčí, všechno prodávají. Chceš pokřtít dítě? Zaplať! Chceš loupit a vraždit? Zaplať a bude ti odpuštěno!
Ale pak, kdyby sám ďábel zaplatit, vstoupil by na nebesa?
A za peníze takto vydřené z chudého lidu koně krásné chovají, čeleď nepotřebnou drží, v kostky hrají a na své kuběny kožichy drahé věší, zatímco Kristus chodil bos a neměl, kde by hlavu složil.

VŠAK POZNEJTE SE, VY ZLODĚJI CHUDÉHO LIDU, NEBOŤ BŮH I LIDÉ VÁS VIDÍ.

---------------------------------------------

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Baše | čtvrtek 3.1.2013 8:37 | karma článku: 19,52 | přečteno: 686x