Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zaplaťte je ze svého, Bartoni. Čím dražší, tím horší.

1 0
možnosti

Státní zaměstnanci jsou placeni z daní lidí zaměstnaných ve výrobní sféře a kteří mají v průměru platy o cca 5500 CZK menší než tito státní zaměstnanci, kteří nic nevyrábějí, jenom spotřebovávají. Není to náhodou paradox? A ještě by se tento rozdíl měl zvětšit? Nemělo by ve zdravém státě tomu být naopak? Tady se motivují lidi, aby šli do státního teplíčka, kde mají jistotu obdržení výplaty. Podle mne by vláda měla tyhle "chyby" Nečasova kabinetu zopakovat několikrát a k tomu výrazně snížit počet státních zaměstnanců.

2 0
možnosti

Těším se na to snižování státních zaměstnanců.

Když pozoruji jak se nám za 30 let utěšeně rozrostly úřady státu - od ministerstev, přes kraje a města až po nejrůznější příspěvkovky a státem placené neziskovky, tak to nevidím moc růžově.

:-/

0 0
možnosti

Stát má jenom peníze, které někomu vezme a jiným dá. Anebo si půjčí za úrok. Státní správa je drahá, nevýkonná a přebujelá. To vidíme všichni při jednání s úřady. Něco se s tím zkrátka musí dělat. Takové paušální snižování a zvyšování všem není cesta.

3 0
možnosti

Tak Pětikolka ve volbách bezostyšně lhala o úsporách peněz a současně nezvyšování daní a nesnižování m platů státních zaměstnanců. Lidi, co dokázali uvažovat, protiože neměli mozek vymytý Antibabišem, se té DEMO slibotechně docela slušně chechtali. ;-D;-D

Ovšem lidi s vymytými mozky na volební výhru Pětikolky stačili a nyní se budou divit.;-D;-D

2 2
možnosti

;-Dna vás si nikdo nepřijde, nemám pravdu?

1 0
možnosti

Pokud si někdo ze státních zaměstnanců myslí, že má málo a jinde dostane víc, může jít do soukromého.

10 0
možnosti

Bohužel - to nedonutí státní úřady vycestovat z Prahy do krajských měst, nebo někam jinam na venkov. Budou iluze o své potřebnosti a nepostradatelnosti v Praze, držet zuby nehty.

;-)

3 0
možnosti

Ekonomicky je nesmysl, aby ve státním byly vyšší platy než mzdy v soukromém. To je základ, od kterého se musí vše odvíjet. Zvýšením platů by vláda hospodářskou situaci jen zhoršila.

7 0
možnosti

J98i72ř16í 82N72ě13m49e46c

31. 12. 2021 19:37

Pro začátek by stačilo proškrtat všemožné dotace, omezit daňové vyjímky, redukovat duplicitní a zbytečné agendy státu, zrušit zbytečné státní instituce ... a peněz by bylo dost.

5 0
možnosti

To by museli v té vládě mnísto žvástů skutečně něco dělat. A to už se prokázalo při předchozí vládě ODS, že na práci moc nejsou. Škrtání, to jim jde, k tomu ještě žvanění a lhaní, ale práce nic moc.

Kromě toho příjemci spoust dotací jsou podnikatelé , členové a kmotři ODS. takže ODS si svůj rybník nevypustí.

Spíš naopak, podobně jako v předchozí vládě ODS a TOP pan Drábek coby ministr MPSV seškrtal a ušetřil pracovníky sociálky, kteří chodili po bytech a kontrolovali, jestli příspěvky na ubytování u příjemců těchto dávek odpovídají reálnému bydlení. A umožnil tak spousta podnikatelů, tady na Ostravsku hlavně z ODS, nerušeně tučnět z podnikání s chudobou.

2 0
možnosti

Šetřit se musí to dá rozum..... A proto je potřeba zřídit nové ministerské funkce..... A proto je třeba poslancům zvýšit platy..... A proto je třeba zachovat slevy na jízdném pro duchny a studenty..... Né vlastně tahle vláda jako první sáhne na největšího nepřítele... Na státní zaměstnance. Já třeba pro stát pracuju a vždycky mě baví, když křiklouni ukazují jak je průměrná mzda nižší než průměrný plat, čímž chtějí ukázat jak se lidi ve státním mají skvěle. Jo jasný ukažte mi ty kdo ve státním berou ty nadprůměrné platy a já vám ukážu x krát tolik, kteří berou naprosto nedůstojnou bídu. Co teda má státní zaměstnanec dělat, když jeho reálný výdělek klesne v důsledku inflace o 6-10%? Má dle toho snížit své pracovní nasazení? Neplacené přesčasy? Zapomeňte? Dělat cokoliv navíc? Zapomeňte. To, že je v 5 hodin fronta před okýnkem? "No a co, já jdu domů, stát mi víc nezaplatil."

2 1
možnosti

Zbytečně dlouhý. Stačily první 3 věty a bylo jasný, že jste státní zaměstnanec. A ano, skončí pracovní doba a okénko se zavírá. To soukromník kterého práce živí zpravidla neudělá.

4 0
možnosti
Foto

Proč jednou neudělat šokující změnu, a pánům ministrům přidělit jen průměrnou mzdu, tedy těch zatím necelých 40 tisíc?? A aby byla větší legrace, tak peníze jim vyplatit vždy jen po schválení Sněmovnou, až po splnění všech předem nalinkovaných úkolů (jako je to běžné v občanských povoláních). Ještě jsem neslyšel, že by dělník dostal celou mzdu i v případě, že se neustále /jako mnozí naši ministři/ flákal a žádnou práci nevykonal. Poznámky typu, že by to nikdo ze zvolených politiků za tu almužnu nedělal, je možné odpálkovat poznámkou, že v takovém případě by bylo lepší kdyby se Česko přeměnilo z republiky na Monarchii. [>-]

2 0
možnosti

Monarchie nema ministry a uredniky? No neke...

Pokud chcete, aby uredniky delali mozkotrusty typu poslancu SPD, tak volite spravnou cestu. Za 40 k vam ministra skutecne nikdo aspon trochu kompetentni delat nebude. Leda nekdo, kdo si chce nakrast dotace a statni zakazky.

2 2
možnosti

Bylo by to v pořádku, šetřit se musí, ale pokud se zvedaji platy poslancům (senát zrušení navýšení označil jako populistické) a navyšuje se počet ministrů, pak je z toho akorát pachut, stejně jako té všeho, co předvádí nová 5koalice.

6 1
možnosti

...ano,ale to neznamená,že když oni,tak my taky. Proč proti podstatným věcem,ať třeba jen principiálním nedemonstrují tisíce,či milióny chvilek a podobné hlloupé sdružení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články