Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AW

Ano, kurzarbeit je zločinný. Vláda vyhazuje peníze, které nemá. Prožíráme budoucnost.

1 0
možnosti
JL

Zlo! vykřikuje paní ekonomka. Ale já myslím, že je to poměrně malé zlo, daleko horší problémy dělají lidi u moci připravující a realizující války...tam se totiž opravdu umírá, a co hůř zraňuje, vytvářejí invalidi jak na běžícím pásu. To, že lidi budou dostávat něco za nic je logické - tam směřuje technologická společnost už dávno a jinak to nepůjde. Jak by asi paní Š. zaměstnala ty miliony lidí, jež nahradí roboti???? Doma na zahrádce? Nebo na Sahařa, aby tam těžili písek?

0 0
možnosti
Foto

J43i16r84i 45C63i15z

15. 9. 2020 12:05

Vazeny autore, trochu se divim, ze ctete prispevky predstavitelky partaje Trikolora (nebo Vlajka?) pani Sichtarove. Je to naprosta ztrata casu a nijak Vas to neobohati. Ma zde ovsem "Fanklub", ktery ji miluje a souhlasi se vsim, co napise. I kdyz je to prvotridni kravina..

0 1
možnosti
JR

J39a14n 48R63á35ž

15. 9. 2020 10:50

Zavádět kurzarbeit plošně, jak uvažuje Maláčová a odbory je opravdu zločin. Tento druh podpory je vhodný dávat jen společnostem, které mají prokazatelně perspektivu obnovit efektivní podnikání v horizontu max. do půl roku

Některé firmy mají dnes zaměstnanců přebytek a jiné firmy nejsou schopny zaměstnance sehnat. Teď je vhodná doba k tomu, aby se nabídka a poptávka na trhu práce srovnala.

Logicky by měl stát pomoci firmám místo kurzarbeitu dotacemi na odstupné, aby mohly nadbytečné propouštět, protože odstupné je opravdu v době krize zabiják jinak zdravých firem, které jen chtějí redukovat počet zaměstnanců a odstupné je zničí.

K manažerům: Jestli dnes nemají práci, nebudou ji mít ani za půl roku a nejlepší pro ně, je hledat uplatnění na jiné pracovní pozici. Jestliže se vzdělaný člověk umí adaptovat na nové pracovní podmínky, tak se o práci ani dnes bát nemusí.

1 1
možnosti
Foto

Některé firmy mají dnes zaměstnanců přebytek ;-D;-D;-D No vy máte smysl pro humor. Ke konci května evidoval ÚP ČR celkem 331 050 volných pracovních míst

0 0
možnosti
Foto

Kurzarbeit není nic jiného než zastírání nezaměstnanosti a ty peníze se posílají do podniků, kde lidé nepracují vůbec nebo málo.

3 0
možnosti
JR

J43a94n 84R40á11ž

15. 9. 2020 11:09

Dnešní doba by mohla vrátit do života pravidlo, že úspěch se rodí z tvrdé a odpovědné práce. Bohužel mám obavy, že to u nás, díky zakořeněnému socialistickému uvažování nenastane!

0 0
možnosti
MB

Obecně - Za odvedenou práci náleží odměna a naopak ! Následně nastupuje systém dávek s cílem - člověka znovu na trh práce vrátit. Český model kurzarbeitu v podobě, která je v současné době známá, má s německým málo společného ! Z neznámých popudů ČR zvolila osvědčený socialistický systém - "Lidé předstírají, že pracují a stát zase, že je za to platí" ! To vypadá i dobře, logicky to s sebou sebe neduhy - Lití peněz bez produktivity - inflace !, jak se má trh protřídit ? - netuším.

Skutečně, my se dostáváme k modelu dětí na pískovišti ! "A co dělají tví rodičové ? "No já ani nevím. Jsou u firmy Kurz a Rbeit ! To budou docela bohatí pánové, naši jsou doma, nic moc nedělají a furt je za to platí" ... ! :-)

0 0
možnosti
Foto

Za jak dlouho bude moci firma někoho propustit, aby ten dotyčný neměl právo na náhradu škody, způsobené vládním opatřením.? Tři roky?

0 0
možnosti
MB

To je nekonečná osa k diskusi. Levici je možno připsat tlak na "Kapitalistu". On se polekal a vyprodukoval Sociální systém, vznikla ochrana pracovníka, předpisy bezpečnosti - hygieny, odpočinky ap. Vše poté do ZP. Skoro, cosi podobného jako s Nájemníkem ! Čím více ochrany - tím lépe !? Pak se to dostane do stavu - Radši nikoho nepřijmout, byt nechat volný! Jako bývalý službyvedoucí říkám - Čím více je vláda levicovatější - Tím více lidí choří, ošetřuje + rostou počty těch mazaných, kteří se cíleně vezou na vlně pokroku ! Rozhodující moment chování pracovníka je - Do doby Smlouvy a od doby smlouvcy na "Dobu neurčitou" ! Zjeví se zcela jiný člověk ... ! Říká si člověk práce a moc nerobí, furt mu něco je ! :-)

0 0
možnosti
Foto

Tak ono v USA je to tak, že když nemá podnikatel pro své lidi práce, tak je může propustit v podstatě na hodinu. U nás, když máte smlouvu na neurčito, tak si zaměstnavatel setsakrametsky rozmyslí, jestli propustí kvalitního ověřeného pracanta, když pro něj náhle nemá práci, ale může ho za pár měsíců znovu potřebovat. Navíc mu musí vyplatit 4-5 měsíčních platů (2 měsíce výpovědní lhůta + 2-3 měsíční platy odstupné) a někdy i víc (kolektivní smlouva). Což je pro něj problém....hlavně třeba u manažerských pozic, kde jsou 40-50 tis. platy naprosto běžné...tak si představte, že by měla větší firma propustit tak cca 10-15 takových lidí...to máte hned cca 2-3 mega jen na odstupné....a za půl roku až krize odezní je bude horko těžko znovu shánět...

1 0
možnosti
JR

J52a53n 83R57á68ž

15. 9. 2020 11:02

Poznámka : 40-50tis.jsou dnes bruto mzdové náklady v dělnických profesích. Manažerské jdou o mnoho výš.

Souhlasím s tím, že odstupné je největší brzdou pro očištění firmy od nadbytečných zaměstnanců a bude to i překážkou pro nový restart celého hospodářství. Kurzarbeit to jen zakonzervuje.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2678
  • Celková karma 29,39
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články