Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

Pane Bartoní,

Británie ihned obvinila Rusko z útoku Novichokem. Tedy největší zmatek do celé záležitosti vnesli Britové když hned prohlásili, že Skripalovi byli otráveni Novichokem a hned druhý den dali Ruské vládě ultimátum, ať se k ůtoku Novichokem přiznají nebo přiznají že ztratili kontrolu nad ním ztratili kontrolu a že ho získal někdo jiný. Své obvinění Ruska na základě tvrzení, že jen Rusko má znalosti/je schopné připravit/vyrobit/syntetizovat Novichok. Britové neuvedli konkrétní látku, použili termín Novichok, což je souhrnný název vzniklý na západě pro několik set látek s nervově paralytickými účinky.

Na to Rusko reagovalo prohlášením, že "NOVICHOK", se v Sovětském svazu ani Rusku nevyskytoval, což je nepochybně pravda, protože u nich se pod jinými kódovými označeními vyvíjely nervově paralytické látky v rámci programu "Foliant" jako reakce na britskou VX masově vyráběnou v USA.

Rusko na toto obvinění reagovalo i tím, že tuto SCHOPNOST/ZNALOST mají i jiné země a na základě stovek zveřejných článků/publikací uvedlo jako příklad Švédsko, Velkou Britanii a Česko. Rusko netvrdilo, že látka použitá při útoku pochází z těchto zemí, ale zpochybnilo tvrzení Británie že Rusko je jediné, které tuto schopnost má.

Vypadá to že jde o slovíčkaření, ale přesné vymezení a uvádění pojmů by mohlo zpřehlednit celou tuto záležitost, zamotanou spoustou často protichůdných informací i ze stejného zdroje.

3 1
možnosti
BV

Výroba, příprava, syntetizování, mikrosyntéza atd???

Co to bylo u nás? Co to bylo u nás?

Z hlediska zákona je to naprosto jasné, šlo o výrobu!!!

Zákon č. 19/1997 Sb.Zákon o některých opatřeních souvisejících se zákazem chemických zbraní

§ 2 Vymezení pojmů / Pro účely tohoto zákona se rozumí / g) výrobou stanovených látek jejich vytváření chemickou reakcí;

Podle zákona jde tedy o "VÝROBU" toxických chemických látek a jejích prekurzorů vždy, když dojde k chemické reakci, bez ohledu na množství.

Pane Bartoni,

chápu váš argument, že nešlo o výrobu, ale o přípravu. Ale sám uvádíte že se tak dají "připravit" desítky kilogramů dané látky. Není to už šumafuk, když vy bauzírujete na desítkách kil a smrtící dávka je cca 10 milligramů, což je množství milionkrát menší.

Vzhledem k tomu, že se zřejmě rád odvoláváte na Drábovou, tak bych připomněl její prohlášení v ČT, že dané látky bysme mohli "SYNTETIZOVAT" až JEDNU TUNU aniž bysme to museli oznámit OPCW!!! Drábová hovoří o mikrogramech, ředitel výzkumáku,kde se ty svinstva "připravují" o gramech. Tedy o množství milionkrát větší než uvádí Drábová"

"Ředitel Vojenského výzkumného ústavu v Brně Bohuslav Šafář uvedl, že otravné látky se v České republice vyrábějí výhradně pro laboratorní účely, kvůli otestování jejich vlastností. Pokud se vůbec nějaké připraví, tak pouze v malém množství v řádu gramů"

3 1
možnosti
KS

Tak když Zeman šel s pravdou ven, tak kdy půjde ven s pravdou Putin o tom, kdo ty dva otrávil?

1 0
možnosti
PH

Takže rusové měli pravdu, jsme schopní vyrobit novičok.

2 1
možnosti
KS

Vzhledem k tomu, že jsme vyráběli jiný novičok, tak vlastně nevíme. To je stejné, jako že když vyrábíme pivo, jsme schopni vyrobit vodku, protože alkohol jako alkohol.

2 0
možnosti
JK

J13o37s56e62f 91K46l91a33t

5. 5. 2018 21:48

Je celkem jedno pane Hermanku jestli máte rád Rusko nebo Sovětský svaz ale prezident České republiky by měl být především loajální k České republice

3 1
možnosti
BT

Zeman je borec, který se nebojí říct pravdu. jenže to se už v této společnosti asi nenosí. Bohužel.

4 9
možnosti
FS

Úkoly politbyra ÚV musí plnit každý, ať už je členem anebo jen cizím vazalem......

5 0
možnosti
MV

zeman, jako prislusnik "nizsi slechty" byl vzdycky spise slouhou, nez "vladarem"

a Zeman se v poslednich letech stal slouhou Ruska - story o "ceskem novicoku" je dalsim jeho lokajskym projevem

8 3
možnosti
Foto

Nebo prostě obyčejnou pravdou, která nás vůbec nepoškozuje.

4 7
možnosti
MB

Na straně jedné, je zde Cermat, krizizován - jak správně vybrat odpověď testu. Pak je zde Miloš Zeman. Nyní s Novičokem, z řady vyjádření podobných, (Ukrajina, Krym, zbytečnost sankcí Rusku). Můj dotaz zní - Jak tímto - prezident upevnil postavení ČR na mezinárodní scéně a co vlastně občanu sděluje ? K patří to obvyklé - Proč se vůbec na podobné téma vyslovuje a za koho vlastně mluví ? Za sebe, za stromy na Vysočině, za své voliče - nevoliče, za žold, nebo jenom proto, že rád mluví ? A to nejpodstatnější na konec - Co vlastně, sděluje ? ... :-)

3 0
možnosti
Foto

Sděluje významné skutečnosti k obecně aktuální kauze.

3 5
možnosti
PD

Je to jasné, Skripala a jeho dceru otrávil Zeman Novičokem vyrobeným u nás.

1 0
možnosti
Foto

To ne, poslal tam "Mlynáře". Ale jinak to na 105% sedí.

1 1
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,89
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články