Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Nekterym lidem prostě není hloupé ze sebe dělat mamlasa.

0 0
možnosti
Foto

:-)

Ale jděte, vy brepto. :-)

Jste živým důkazem toho, že lidská fantazie nezná mezí a často ani zábrany a slušnost.

1 0
možnosti
MM

Člověk by měl být, tím čím je a nemá být tím čím není. Dle vašich blogů se domnívám, že nejste odborník na vojenskou a geopolitickou problematiku.

Tím vám neupírám právo se za něj považovat a publikovat své názory.

6 0
možnosti
Foto

Tak tak, aspoň je trochu srandy. I když za dané situace je to - "díky" panu autorovi, spíš černý cynický humor.

2 0
možnosti
EH

Jednat s ústupky se mělo na začátku. Teď to bude jednání o ty samé ústupky mínus ekonomika UA (chudoba v dalších státech) a nespočet lidských životů.

Ukrajina by měla ty zainvestované ztráty zhodnotit stůj co stůj.

Další cíl - vyčerpání Ruska na další "speciální operace" u sousedů, se taky nepodaří splnit. Finance z ropy a plynu budou, i kdyby na vodku nebylo.

5 8
možnosti
Foto

Ono se jednat bude, ovšem Kreml v tom bude figurovat jako pacholek, vrah a lupič.

8 2
možnosti
AM

A co má Zelenskyj jako jiného dělat? Od února na Ukrajinu vkuse útočí ruská armáda. Vraždí civlisty, mučí a znásilňuje, ničí infrastrukturu, na Donbase a jižním pobřeží momentálně srovnává se zemí celá města a vesnice, drancuje ukrajinskou úrodu...

Ukrajina má po mobilizaci vycvičené nové jednotky pěchoty, má už konečně aspoň nějaké kvalitní západní zbraně s vycvičenými osádkami, musí se pustit do protiútoku a hnát tu verbež do pekla, nemá na výběr.

Protože ten, kdo útočí, ten, kdo ještě ani jednu jedinou vteřinu neměl v úmyslu seriózně jednat o míru, je Rusko.

Došlo vám to někdy? Ale ano, došlo.

Putin teď dokonce posměšně prohlásil, že na Ukraině ještě ani pořádně nezačali...

23 1
možnosti
MB

Nedochází to víc lidem. Zelenskyj čelí peklu na zemi a přesto o něm lidé píšou hůř než o Putinovi. Měnit s ním by ale nechtěli. R^

2 0
možnosti
SB

Čína byla vždy zemi jiné kultury než západ,

Ale co by získala například Brazílie nebo Argentina nějakým protizápadním postojem.

Ano, na USA tam nadávají ale pokud jde o kšeftování, nebudou chtít ztratit americký trh a získat za něj ruský. To by bylo stejně, jako kdyby pivovar Kozel ztratil možnost prodávat své pivo v Praze a v kompenzaci za to zdvojnásobil své dodávky do Kralup nad Vltavou. V rámci České republiky nejsou Kralupy malé a pro ten pivovar jsou bezesporu důležité, avšak s Prahou se nemohou srovnávat.

A stejně tak je Rusko důležitým trhem pro Brazílii nebo pro Argentinu, ale americké trhy nemohou nahradit.

5 1
možnosti
Foto

Na USA se vesměs nadává proto, že jsou na tom docela dobře, v porovnání třeba ze zeměmi Jižní Ameriky. Nakonec i u nás to musí naštvat, když pozorujeme americké turisty v důchodu, jak jsou fit a co si mohou dovolit.

A když si někdo s Ruskem začne, musí počítat s tím, jak dopadne. Viz Evropa. :-)

5 1
možnosti
JK

No jo, a přitom byste si tolik přál, aby byla pravda to, o čem tu spekulujete.

Osobně nepochopím tohle nadržování šílenému Putinovi, proč někdo není schopen přijmout fakt, že Putin pouze z důvodu udržení vlastní moci našel vnějšího nepřítele a rozpoutal krvavou válku. Prvotní cíl násilného převzetí moci "přes noc" byl zlikvidován, další nápad obsadit Kyjev tanky byl rozmetán na silnících před hlavním městem a bleskové obsazení ukrajinských měst se zvrhlo v pomalé šílené ničení, kompletní destrukci všeho, zabíjení všech, žen, dětí i starců, v duchu Putinem vyhlášené genocidy, prý neexistujícího národa. Navíc Putin a jeho nohsledi se netají touhou a plánem obsadit všechny státy bývalého SSSR a někteří dokonce vyhrožují pochodem na Berlín nebo Paříž.

Naším cílem, to znamená cílem celého svobodného světa, je úplná a definitivní porážka Putinova režimu, diktátoři nemohou loupit a vraždit beztrestně. Dohody a smlouvy mezi státy se musí dodržovat a nelze je měnit jinak než zase jen dohodou. Pouhé schvalování, relativizování a nedejbože otevřený souhlas s válečnými zločiny může být trestným činem.

15 0
možnosti
Foto

Jiří Kučera

Ono je úplně jedno, kdo bude v čele a kdo je v čele Ruska. Rusko od svého vzniku je zemí imperiální s touhou ovládat a rozšiřovat své území. Tohle mají Rusové v genech, Vždyť Rusko ani nevím, kde má své hranice.

2 1
možnosti
PK

Amici to vidí jasně, stačí číst, resp. poslouchat jejich media....

1 1
možnosti
Foto

Přání otcem myšlenky! Ani jeden z výše uvedených států si ani náhodou nedovolí nějakou nesmyslnou koalici proti západním státům. Poškodily by zásadním způsobem samy sebe. USA potažmo NATO se celou dobu podílí na plánování operací na Ukrajině, jsou tam zjevně vytrvalé konzultace o dění a je nepochybné, že aliance má velmi dobrý přehled. Z toho vyplývají dvě věci. Oznámení o ofenzivě prostě nemůže být na základě nějakých narativů v novinách a za druhé, nikdo venku doopravdy neví, co se děje. Teď už jste se opravdu sekl pěkně.

16 1
možnosti
Foto

Ano, nikdo venku, mnohdy ani vevnitř, doopravdy neví. Někteří však ,,naprosto přesně";-)

4 3
možnosti
JB

J11i17r95i 11B25o20r

13. 7. 2022 8:43

Křivé jak turecká šavle.Rv

9 0
možnosti
Foto

Ovšem neeukleidovovským (viz Lobačevskij) pohledem pana autora se zahnutá šavle jeví jako rovná, kdežto rovná jako zahnutá. :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články