Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J40a10n 40B29u28r97d17a

7. 6. 2022 17:16

Německo v roce 1938 nikoho nepředzbrojilo, naopak ve srovnání s Francií A Spojeným královstvím silně zaostávalo prakticky ve všem.

0 0
možnosti
Foto

Dobrá, a co tedy navrhujete vy? Jakých ústupků je podle vás směrem k Rusku třeba? Kolik gramů ústupků váží stejně, jako tuna ponížení a ostudy z ustoupení zločinci?

0 0
možnosti
Foto

Hovořit o nějakých ústupcích ze strany Ukrajiny je eufemismus.

Rusáci fyzicky ovládají ukrajinské území o rozloze nepatrně větší než je plocha ČR. Ústupek by tedy museli udělat oni, pokud by Ukrajina měla mít tytéž hranice jako před válkou. Jenže jak toho docílit?

0 0
možnosti
JT

J80i70r41i 59T91i57c87h98y

7. 6. 2022 16:37

Srovnavat situaci mezi Ruskem a Ukrajinou s Ceskoslovenskem a nacistickym Nemeckem je zcela scestne. Situace byla naprosto rozdilna.

1 1
možnosti
JT

J33i43r41i 98T24i37c16h40y

7. 6. 2022 16:50

Dvoraku, nejaky rozbor, proc neni rozdilna, by nebyl? Take si prectete doleji prispevek pana Raze.

0 0
možnosti
IS

Pan Bartoň ví, že Putin se spokojí s dnes vyválčeným územím? Ví kulové. Putin na Ukrajině buď prohraje nebo v opačném případě posílí a jsme na tom jako západ hůře než před agresí. I čem chcete s tím diktátorem vyjednávat? On dodrží vyjednané? Srandisto.

6 0
možnosti
Foto

Z čeho usuzujete, že Putin posílí?

0 0
možnosti
JR

J93a98n 30R86á11ž

7. 6. 2022 12:21

Srovnávat návrhy západních zemí směřující k ukončení války na Ukrajině s "Mnichovem“ kulhá na obě nohy. V Mnichově se čtyři státy dohodly jak okrájet ČSR a předat ho tak Němcům bez jakékoliv možnosti české vlády do tohoto jednání aktivně zasáhnout. To, že se jednalo o nás bez nás, je důležitý aspekt vnímání Mnichova. Dovolím si ještě připomenout, že jedna smluvní strana této dohody, a to Francie, měla v té době s ČSR platnou spojeneckou smlouvu a její podpis tak byl bezprecedentní ukázkou zrady.

Jednání o míru mezi Ruskem a Ukrajinou a smlouvu o podmínkách poválečných vztahů bude výhradní záležitostí vlád Ruska a Ukrajiny a tak se nebudou uzavírat dohody bez vědomí a souhlasu Ukrajinské vlády, jako se stalo nám v Mnichově. Jiné státy mohou při přípravě jednání dělat jen prostředníka a k uzavření budou přizvány pouze jako garanti jejího plnění.

Jinými slovy: O ukončení konfliktu na Ukrajině nebude nikdo jednat stylem "o nás, bez nás", jako se rozhodovalo o ČSR v Mnichově.

2 0
možnosti
Foto

Dobře, Ukrajina s Ruskem uzavře nějakou dohodu a jiné státy budou garantovat její plnění.

A co když Rusko dohodu poruší? Tak pošlou garanti Putinovi výhružný dopis? ;-(

0 0
možnosti
Foto

Nesmíme však zapomínat, že Putin má alespoň čtyři dvojníky a nejspíš časem přibydou i další jeho dvojníci. Takže poputinovské Rusko hned tak nenastane.

Jeden jeho dvojník loví v moři amfory, jiný hraje výborně lední hokej atd. ;-)

3 0
možnosti
JK

Putin není Rusko a Rusko není Putin. To je dobré vědět pro poputinovské uspořádání a poválečné vyrovnání. Putinova éra vládnutí končí a padá s válkou na Ukrajině, on to také ví, udělá vše co by ho mohlo zachránit a nepřestane až do svého úplného konce. Jako každý diktátor. Jediný kdo mu v tom zabrání je Rusko, ožebračené, nalomené, ale omluva za Putinovu válku by mohla částečně pomoci, něco jako, že Rusko není agresor tím byl Putin.

Hranice musí být obnoveny podle Budapešťského memoranda a stažení všech ruských jednotek i techniky za tyto hranice je nutností.

O tom se dá vyjednávat s Ruskem, s Putinem je to nemožné.

8 0
možnosti
Foto

Puti bez podpory Rusů by nebyl nic. Pokud se někdo ptá obyčejných Rusů, koho obdivují je to vždy Stalin Obdivují jej proto, že za jeho éry bylo Rusko velké a každý se jej bál. Lidské oběti byli za jeho éry nutné právě proto, aby Rusko bylo velké. To vám řeknout i Rusové, kteří prošli Gulagem a říka to i Solženicyn. Tak co chcete. Rusko je úplně jiná civilizace, jiné myšlení než v Evropě. Jak říkal náš bývalý velvyslance v Rusku. Rusové se za Evropany nepovažují.

4 0
možnosti
Foto

Budapešťské memorandum je označení pro trojici mezinárodních dohod podepsaných 5. prosince 1994 v maďarském hlavním městě Budapešti, které poskytují záruky bezpečnosti a územní celistvosti Bělorusku, Kazachstánu a Ukrajině výměnou za připojení se ke Smlouvě o nešíření jaderných zbraní. Jejím důsledkem bylo jaderné odzbrojení těchto států a jedinou zemí bývalého Sovětského svazu vlastnící jaderné zbraně (jadernou velmocí) zůstala Ruská federace. Memorandum svými ustanoveními odkazuje na právně závazný Závěrečný akt Konference o bezpečnosti a spolupráci v Evropě. Ten podepsali všichni signatáři memoranda. V memorandu se signatáři zavázali mimo jiné respektovat ukrajinskou nezávislost a suverenitu v rozmezí tehdy platných státních hranic, zdržet se hrozby silou nebo použití síly proti Ukrajině, zdržet se použití ekonomického nátlaku na Ukrajinu ve snaze ovlivnit její politické směřování, zdržet se použití jaderných zbraní proti Ukrajině, řešit případné použití jaderných zbraní vůči Ukrajině na půdě Rady Bezpečnosti OSN či vzájemně konzultovat vzniklé nejasnosti ohledně zmíněných záruk.

9 0
možnosti
LU

Škoda, že to ostalo len memorandum, a neprešlo to do záväznej zmluvy.

Význam slova memorandum.

"Memorandum je ne zcela přesně definovaná forma záznamu názoru, stanoviska, jednání nebo jiné skutečnosti. Jeho využití je rozšířeno především v diplomacii, právu, vědě, obchodu a dalších oborech. Memorandum není právně závazné. Má písemnou formu, popisuje se v něm například stav úkolů, věcí, termínů nebo výsledků různých jednání.

Právníci takto označují rozbory a stanoviska pouze pro svou potřebu nebo návrhy dohod a záměry dalších jednání."

1 0
možnosti
JL

Pokud západní země, podporující aktivně Ukrajinu, jednají s Ruskem, nic to neznamená, než že jednají. Získávají tím informace přímo od Rusů. Svým způsobem by to mnichovanství bylo - pokud by se rozhodli ustoupit "Zlu". Jednání ale neznamená ústup. A potom Británie a Francie s Německem v době uzavření mnichovské dohody, neválčily ani nepřímo. Dnes USA a další západní země Ukrajinu podporují nejen výzbrojí, ale i instruktáží a financemi a zpravodajskými informace, fakticky s Ruskem bojují... Jsou to dost různé věci.

1 0
možnosti
JK

Francouzský prezident dnes asi vzpomene, že je tomu právě 78 let, co si Spojenci nezodpovědně uzavřeli cestu k diplomatickému jednání s Třetí říší a vylodili se v Normandii.

3 0
možnosti
Foto

A spojenci si tenkrát vůbec neuvědomovali, že Německo nesmí být vývojem války poníženo.

4 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,87
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články